ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μηνύματα των εισηγμένων στο Roadshow του Λονδίνου

12:17 - 22 Σεπ 2016 | Αναλύσεις
Τα μηνύματα των εισηγμένων στο Roadshow του Λονδίνου
Μια σύντομη περίληψη των βασικών μηνυμάτων που διατυπώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα του 11ου Ετήσιου Ελληνικού Roadshow στο Λονδίνο από τον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ, τη FOLLI FOLLIE, τη Fourlis και την AEGEAN, παρουσιάζει η Eurobank Equities.

ΟΠΑΠ: (Buy, τιμή στόχος 9,30 ευρώ) - Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία των VLTs, με τις συναντήσεις να αφήνουν κάποια περιθώρια για αισιοδοξία ότι το αδιέξοδο μπορεί να επιλυθεί (υψηλότερες πιθανότητες από ό,τι στο παρελθόν"). Η διοίκηση του ομίλου τόνισε επίσης την πρόθεσή της να λάβει μια πιο πραγματιστική προσέγγιση - με δεδομένη την πολυπλοκότητα του θέματος - και να εξετάσει διάφορες επιλογές (π.χ. όσον αφορά τη μέγιστη απώλεια παίκτη, χρονικό όριο, τον αριθμό καταστημάτων των VLT), έτσι ώστε να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός με την κυβέρνηση. Όσον αφορά τη διάρθρωση του κόστους, ο ανασχεδιασμός των προμηθειών των πρακτόρων παρουσιάστηκε ως η κύρια πηγή εξοικονόμησης.

 

ΟΤΕ (Buy, τιμή στόχος 11,30 ευρώ) - Η διοίκηση αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές κινήσεις στον κλάδο σταθερής τηλεφωνίας (χαμηλή διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης και των VDSL κ.λπ.), επισημαίνοντας παράλληλα ότι η δυναμική της αγοράς κινητής τηλεφωνίας είναι καλύτερη από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Για την Pay TV, η διοίκηση επανέλαβε ένα καθησυχαστικό μήνυμα ότι το momentum θα συνεχίσει να ενισχύεται και να υποδηλώνει ότι η αγορά μπορεί να φθάσει στα 1,4 εκατ, από 0,9 εκατ. σήμερα. Τέλος η διοίκηση ανέφερε ότι οι ανησυχίες της για την αναχρηματοδότηση του χρέους έχουν κοπάσει, επισημαίνοντας τη δυνατότητα υψηλότερων αποδόσεων.

 

FOLLI FOLLIE Group (διακράτηση, τιμή στόχος 22,30 ευρώ) - Η διοίκηση αναφέρθηκε στις επενδύσεις στο νέο concept για τα καταστήματα, τονίζοντας αυτές ότι αφορούν όχι μόνο σε έπιπλα και σκεύη, αλλά και στις αναβαθμίσεις της τεχνολογίας (Omni, ψηφιοποίηση, CRM κλπ). Ως αποτέλεσμα, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα είναι αυξημένες το 2016 και το 2017, αλλά η τάση θα επιστρέψει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα μετά το 2018.

 

Φουρλής (buy, τιμή στόχος 4,70 ευρώ) - Η διοίκηση αναφέρθηκε στον εν εξελίξει εξορθολογισμό της βιομηχανίας, με τα ΙΚΕΑ να συνεχίζουν να αναλαμβάνουν το μερίδιο χάρη στη διαθεσιμότητα των προϊόντων και σωστό συνδυασμό τιμής / ποιότητας.

 

Παρά το γεγονός ότι οι τάσεις το Σεπτέμβριο δεν ήταν εξαιρετικές, το Q3 θα εξακολουθεί να είναι ένα καλό τρίμηνο ενώ η κερδοφορία το β' 6μηνο θα κινηθεί υψηλότερα σε ετήσια βάση. Παράλληλα, ήταν ενδιαφέρον ότι είναι μόλις ένα κατάστημα ΙΚΕΑ ήταν ζημιογόνο (τώρα που πλησιάζει το νεκρό), ενώ τα νέα καταστήματα Intersport είναι κερδοφόρα. Στην Τουρκία, η διοίκηση παραμένει συντηρητική όσον αφορά την ταχύτητα επέκτασης, καθώς αναζητούν πιο λογικούς όρους μίσθωσης.

 

AEGEAN AIRLINES (buy, τιμή στόχος 10,10 ευρώ) - Η διοίκηση επανέλαβε ότι η αδυναμία το Q2 οφειλόταν στη χαμηλότερη του αναμενομένου ζήτηση σε συνδυασμό με την ανακατανομή των tour operators στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια. Οι τάσεις το Q3 έχουν ομαλοποιηθεί αλλά τα έσοδα εξακολουθούν να είναι μειωμένα σε ετήσια βάση.  Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το μέρισμα θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα (<€ 0,4 ανά μετοχή). Για το 2017, η δυνατότητα του ομίλου θα μειωθεί κατά 1-2 αεροσκάφη (-5% σε όρους θέσεων), η οποία εάν συνδυαστεί με την αντίστοιχη ανακοίνωση της Ryanair για μείωση 2%, μπορεί να οδηγήσει τις αποδόσεις υψηλότερες. Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση ελπίζει ότι τα περιθώρια θα βελτιωθούν το 2017.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 22 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.