ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aegean: Στα 6,3 ευρώ «κόβει» την τιμή η Euroxx

10:16 - 21 Οκτ 2016 | Αναλύσεις
Aegean: Στα 6,3 ευρώ «κόβει» την τιμή η Euroxx
Σε υποβάθμιση της σύστασης για την AEGEAN AIRLINES σε "equalweight» από «overweight» προηγουμένως και μείωση της τιμής-στόχου στα 6,3 ευρώ από 9,2 ευρώ, προχώρησε η Euroxx Securities.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, το α' εξάμηνο η ανισορροπία μεταξύ της χωρητικότητας και του ρυθμού ανάπτυξης της εισερχόμενης κίνησης άσκησε ισχυρές πιέσεις στους συντελεστές φορτίου και τις αποδόσεις, ιδιαίτερα κατά το β' τρίμηνο.

Επιπλέον, στην εγχώρια αγορά, οι ισχνές οικονομικές συνθήκες, η αυξημένη ανταγωνιστική χωρητικότητα και οι αυξημένοι φόροι, επηρέασαν αρνητικά την κερδοφορία.

 

Η Euroxx εκτιμά πως οι επιδόσεις της εταιρείας κατά το β' εξάμηνο θα είναι σταθεροποιητικές, κυρίως λόγω της βελτίωσης των τάσεων στη ζήτηση το γ' τρίμηνο, τους καλούς συντελεστές φορτίου και των θετικών προκρατήσεων για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο για υφιστάμενους και νέους προορισμούς.

Σε ότι αφορά το σύνολο της χρήσης, η χρηματιστηριακή προβλέπει πως τα κέρδη προ φόρων θα μειωθούν κατά περισσότερο από 50% στα 48,3 εκατ. ευρώ από 105 εκατ. ευρώ προηγουμένως και τα κέρδη ανά μετοχή θα είναι μειωμένα κατά 49% στα 0,49 ευρώ.

 

Όπως σημειώνει, εξακολουθεί να της «αρέσει» η AEGEAN μεταξύ άλλων και λόγω της ισχυρής δημιουργίας ελεύθερων ταμειακών ροών, «βλέποντας» περιθώριο μελλοντικά για διανομή υψηλού μερίσματος.

 

Στους μελλοντικούς καταλύτες αναφέρει την περαιτέρω αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα λόγω αύξησης των τουριστικών ροών, ενώ ένα πιο ήπιο περιβάλλον ναύλων θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τις οικονομικές επιδόσεις της AEGEAN. Στους αρνητικούς καταλύτες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, και οι γεωπολιτικές εξελίξεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.