ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Finance: Οι εκτιμήσεις για Motor Oil και ΕΛΠΕ

11:24 - 17 Φεβ 2017 | Αναλύσεις
Alpha Finance: Οι εκτιμήσεις για Motor Oil και ΕΛΠΕ
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ στα 16,75 ευρώ ανά μετοχή από 15 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Alpha Finance, σε έκθεσή της για τις ελληνικές εταιρείες διύλισης, ενώ διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο για τα ΕΛΠΕ στα 6,5 ευρώ, δίνοντας και για τις δυο εταιρείες σύσταση Outperform.

Για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η εταιρεία πέρασε το όριο των 0,7 δις. ευρώ στα προσαρμοσμένα EBITDA και πως στις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει στη συνέχει περιλαμβάνονται η γρήγορη επίλυση των υποχρεώσεών της προς το Ιράν (δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως η εταιρεία πρέπει να αποπληρώσει 410 εκατ. ευρώ το διάστημα 2017-2018), καθώς και η πρόοδος στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ.

Για την Motor Oil, σημειώνει πως η εταιρεία απολαμβάνει μια δεύτερη «χρυσή περίοδο» (η πρώτη ήταν το 2004-2007 που συνέπεσε με την επένδυση στο hydrocracking) με όγκο παραγωγής-ρεκόρ, συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη υπεραπόδοση στα περιθώρια, μείωση του καθαρού χρέους, γενναιόδωρη μερισματική πολιτική κ.α. Όπως εκτιμά, αν και το σημαντικό ράλι που σημειώθηκε τους τελευταίους έξι μήνες μπορεί να «δελεάσει» κάποιους να κατοχυρώσουν κέρδη, ωστόσο η αποτίμηση της Motor Oil δεν φαίνεται παρατραβηγμένη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.