ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος στις επενδύσεις

08:10 - 21 Σεπ 2017 | Αναλύσεις
Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος στις επενδύσεις
Το ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος στις επενδύσεις, είναι γνωστό. Όπως γνωστό είναι ότι και ο υπέρμετρος ενθουσιασμός, επίσης είναι κακός σύμβουλος. Από την άλλη πλευρά, οι αγορές, κατά 80% είναι ψυχολογία! Νόμος! Επίσης, όταν υπάρχει ένα... κύμα στην αγορά, ένα ρεύμα, μια κυρίαρχη τάση, δεν πάμε κόντρα, αλλά ακολουθούμε.

Όμως (ειδικά) οι πωλήσεις υπό το κράτος πανικού, σπάνια αποδεικνύονται πετυχημένες επιλογές! Στη χθεσινή συνεδρίαση, πολλές μετοχές «επέστρεψαν» από σημαντική πτώση, πιστοποιώντας τα παραπάνω. Βέβαια, εύκολα το λες (ή το γράφεις) αυτό, αλλά όταν βλέπεις στο -7% την... περιουσία σου, τότε παρασύρεσαι.

Όπως και να 'χει, η χθεσινή συνεδρίαση είχε τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις του 2017, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο. Μπορεί οι πωλητές να έχουν το πάνω χέρι εσχάτως, όμως το κλείσιμο, έφερε τους long σε πλεονεκτικότερη θέση. Δείκτες και μετοχές, έκλεισαν πολύ πιο κοντά στα υψηλά τους, παρά στα χαμηλά τους, αφήνοντας ίσως παρακαταθήκη για τη σημερινή συνεδρίαση.

Η μετοχή της Εθνικής έφτασε να υποχωρεί έως και 5,26%, κατόπιν γύρισε στο +7,37%, ενώ τελικώς έκλεισε με άνοδο +5,61%, έχοντας συνολική διακύμανση 12,63%! Όποιος πούλησε στον πανικό, έχασε.

Η Alpha Bank έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στο +2,81%, σε μια συνεδρίαση που έφτασε να χάνει έως και 6,18%! Όποιος πούλησε στον πανικό, βγήκε πολύ χαμένος.

Η Eurobank έκλεισε αμετάβλητη, σε μια συνεδρίαση που έφτασε να υποχωρεί έως και 6,58%, ενώ η Attica Bank υποχωρούσε έως 8,57%, όμως έκλεισε αμετάβλητη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.