ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το… μέσα – έξω στο ταμπλό για την ΑΕΓΕΚ!

08:40 - 02 Οκτ 2017 | Αναλύσεις
Το… μέσα – έξω στο ταμπλό για την ΑΕΓΕΚ!
Κάποιες φορές οι αποφάσεις των εποπτικών αρχών και της διοίκησης του Χ.Α. δείχνουν ότι δεν υπάρχει ίσως καλή επικοινωνία με τις εταιρείες, κάτι που θα βοηθούσε και τις δύο πλευρές, προς όφελος φυσικά του επενδυτικού κοινού.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με την περίπτωση της ΑΕΓΕΚ που την επανέφεραν στο ταμπλό μετά από ένα 5μηνο, έμεινε για δύο ημέρες, έγινε ένα -20% και ένα +10% και κατόπιν ξαναβγήκε από το ταμπλό!

Πιο αναλυτικά, την περασμένη Τετάρτη, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, άρθηκε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της ΑΕΓΕΚ, καθώς η εταιρεία την Τρίτη δημοσίευσε οικονομικές καταστάσεις για το 2016!

Την περασμένη Παρασκευή, το Χ.Α. αποφάσισε την εκ νέου αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διότι η εταιρεία ΑΕΓΕΚ ενημέρωσε ότι έχει αδυναμία να καταρτίσει οικονομική κατάσταση για το πρώτο εξάμηνο του 2017!

Δηλαδή η μετοχή μπήκε για δύο συνεδριάσεις στο ταμπλό, αλλά μετά αποδείχτηκε ότι… κακώς επανήλθε και ανεστάλη εκ νέου η διαπραγμάτευση! Φυσικά, τέτοιες κινήσεις, κάθε άλλο παρά περιποιούν τιμή για την αγορά μας.

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, δηλαδή την Τετάρτη η μετοχή έκλεισε με πτώση 20% και όγκο 20 χιλ. τεμάχια, ενώ την Πέμπτη κέρδισε 10,71%, διακινώντας 81.863 τεμάχια! 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.