ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά στον FTSE 25 οι ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή

09:14 - 24 Νοε 2017 | Αναλύσεις
Ξανά στον FTSE 25 οι ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή
Στην καθιερωμένη αναδιάρθρωση των κύριων δεικτών κεφαλαιοποίησης προέβη χθες η επιτροπή δεικτών του Χ.Α.. Πρόκειται για το καθιερωμένο «σκανάρισμα» που αφορά τις εξαμηνιαίες αλλαγές, ενώ η περίοδος «ζυγίσματος» ήταν το διάστημα Μάιος 2017 – Οκτώβριος 2017.

Μέσα σ’ αυτό το διάστημα, η επιτροπή δεικτών του Χ.Α. έλαβε υπόψη της τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται από πλευράς κεφαλαιοποίησης, εμπορευσιμότητας και διασποράς.

Στο δείκτη Large Cap, στον γνωστό FTSE 25 υπήρξαν τρεις διαγραφές και δύο προσθήκες. Εισάγονται οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή, που και στο παρελθόν ήταν μέλη του δείκτη, ενώ διαγράφονται οι Ελλάκτωρ, Fourlis και Attica Bank.

Θυμίζουμε ότι με τη διάσπαση της ΔΕΗ σε δύο μετοχές, μέσω της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ το καλοκαίρι, ο FTSE αποτελούνταν από 26 μετοχές, ενώ πλέον, μόλις ισχύσουν οι αλλαγές, θα αποτελείται ξανά από 25 μετοχές.

Ως επιλαχούσες μετοχές στον FTSE 25 πλασαρίστηκαν οι Cenergy Holdings, ΟΛΘ, Intralot καθώς και οι Ελλάκτωρ και Fourlis.

Στον Mid Cap, θα υπαχθούν πλέον οι μετοχές που βγήκαν από τον FTSE 25 ήτοι οι Ελλάκτωρ, Fourlis και Attica Bank ενώ θα εισαχθούν επίσης οι Χαλκόρ, ΟΛΘ και ΕΥΑΘ.

Παράλληλα, διαγράφονται οι ΕΛΒΕ, Ευρωσύμβουλοι, Profile, Paperpack, Quality & Reliability και Unibios. Όλες οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2017.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.