ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FTSE 25: Κρέμασαν πλέον και οι μετοχές που έβαζαν πλάτη

08:10 - 06 Δεκ 2017 | Αναλύσεις
FTSE 25: Κρέμασαν πλέον και οι μετοχές που έβαζαν πλάτη
Είθισται στην αγορά να υπάρχει ένα… ιδιότυπο rotation μεταξύ των τραπεζών και των άλλων blue chips, δηλαδή χαρτοφυλάκια που ποντάρουν στις τράπεζες να ρευστοποιούν πρωτύτερα μη τραπεζικές μετοχές και το αντίστροφο. Αυτό είναι εύλογο και σύνηθες στην αγορά, ειδικά όταν η ρευστότητα είναι πολύτιμη.

Τις τελευταίες ημέρες όμως παρατηρείται το φαινόμενο της κόπωσης και των μη τραπεζικών blue chips που… κρεμούν, αδυνατώντας να δώσουν στηρίξεις… Η αλήθεια είναι ότι κάποια «χαρτιά», έχοντας δώσει ήδη σημαντικά κέρδη το 2017 παρουσιάζουν κόπωση, ίσως και γιατί αρκετοί ξένοι έχουν κλείσει βιβλία για φέτος και δεν ασχολούνται πολύ.

Ακόμη και οι πετρελαϊκές που έχουν τις καλύτερες αποδόσεις φέτος, κρέμασαν τελευταία. Η Motor Oil συμπλήρωσε 3ήμερο πτωτικό σερί με απώλειες άνω του 5%, τα ΕΛΠΕ επίσης 3ήμερο πτωτικό σερί με πτώση 4,5%, η Ελλάκτωρ -3% το 2ήμερο, η Viohalco κλείνει πτωτικά στις πέντε από τις εφτά τελευταίες συνεδριάσεις, οι Jumbo και Folli Follie προβληματίζουν εν γένει παρά τις μεμονωμένες αντιδράσεις, η ΕΧΑΕ συμπλήρωσε 3ήμερο πτώσης, ενώ η ΔΕΗ, με τα γνωστά προβλήματα, είναι πρώτη σε απώλειες το 3ήμερο, υποχωρώντας άνω του 12%!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.