ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «ψαλίδα» αποδόσεων ομολόγων και Χρηματιστηρίου θα κλείσει

09:00 - 14 Δεκ 2017 | Αναλύσεις
Η «ψαλίδα» αποδόσεων ομολόγων και Χρηματιστηρίου θα κλείσει
Υπήρχε και υπάρχει τεράστιο «χάσμα» ανάμεσα στο ράλι των ομολόγων και στην απόδοση του ελληνικού χρηματιστηρίου, το οποίο ελάχιστα έχει καρπωθεί από τη μείωση του συστημικού ρίσκου της χώρας.

Το ράλι στην αγορά των ομολόγων όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρή μείωση, σε σημείο που να αλλάζει εντελώς το επίπεδο και το προφίλ ρίσκου της χώρας, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Ήδη η απόδοση στην 10ετία έχει υποχωρήσει στην περιοχή των 4,33%, παραπέμποντας σε επίπεδα που η χώρα είχε πριν «σκάσει» η κρίση, δηλαδή πριν και το 2009!

Παρ' ότι αυτό δεν έχει καθρεφτιστεί -τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του- στο Χρηματιστήριο, είναι σίγουρο ότι η αγορά αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει, με τις τράπεζες να βρίσκονται στην αιχμή της «αλλαγής» και της μετάβασης στη νέα, βελτιωμένη εποχή.

Επίσης, το άνοιγμα των αγορών για τη χώρα εξυπακούεται ότι νομοτελειακά ανοίγει περαιτέρω και την πρόσβαση των ιδιωτικών επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές, που θα μπορούν πλέον να βρίσκουν ευκολότερα επενδυτικά κεφάλαια με πιο βατά επιτόκια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.