ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεμιτή η διόρθωση στο Χρηματιστήριο ώστε να «επαναφορτιστεί» το σύστημα

09:00 - 11 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Θεμιτή η διόρθωση στο Χρηματιστήριο ώστε να «επαναφορτιστεί» το σύστημα
Να που η ελληνική αγορά δείχνει να ακολουθεί – έστω και προσωρινά – τις διεθνείς αγορές τελευταία, κάνοντας χθες την πρώτη της διόρθωση μετά από ημέρες, σε μια συγκυρία που και τα ξένα χρηματιστήρια έκλεισαν κάτω.

Πάντως, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βρίσκονταν σε εμφανώς υπεραγορασμένα επίπεδα, άρα κάθε διόρθωση και κατοχύρωση κερδών επαναφορτίζει το σύστημα, καθώς η κερδισμένη ρευστότητα, μπορεί να επανεπενδυθεί.

Πριν τη χθεσινή (μικρο)διόρθωση, η ελληνική αγορά είχε συμπληρώσει ένα αξιοσημείωτο σερί κερδών, με 15 ανοδικές συνεδριάσεις στις 17 τελευταίες, με το Γενικό Δείκτη να έχει κέρδη κοντά στο 14%, με αλλεπάλληλα υψηλά 4-5 μηνών.

Παράλληλα, ο τραπεζικός δείκτης που το τελευταίο διήμερο κινείται ισορροπητικά και σταθεροποιητικά, είχε συμπληρώσει 16 ανοδικές συνεδριάσεις στις 18 τελευταίες συνεδριάσεις με κέρδη που ξεπέρασαν το 23%.

Αν μη τι άλλο η αγορά είχε και εξακολουθεί να έχει περιθώρια διόρθωσης, προκειμένου να «μονταριστούν» οι τιμές σε δείκτες και μετοχές και να κλείσουν τα gap. Αν οι διεθνείς αγορές συνεχίσουν διορθωτικά, τότε δεν αποκλείεται και το Χ.Α. να πάει σε πιο ουσιαστική διόρθωση.

Τεχνικά πάντως, διακρατούνται τα κεκτημένα, τόσο στους κύριους δείκτες όσο και στις μετοχές – οδηγούς της αγοράς. 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:34 - 11 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.