ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα υψηλά 6μήνου το Χρηματιστήριο και «φάτσα» με το… μέλλον

09:00 - 17 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Στα υψηλά 6μήνου το Χρηματιστήριο και «φάτσα» με το… μέλλον
Σε απολύτως κομβική φάση βρίσκεται πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχοντας καλύψει το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών, βρίσκεται πλέον σε υψηλά 6μήνου και μια ανάσα από το να διασπάσει την κορυφή του περασμένου Ιουλίου. Αν η αγορά διασπάσει τα προηγούμενα υψηλά του Ιουλίου, τότε θα αλλάξει επίπεδο, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Χθες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τις 852,81 μονάδες με άνοδο 0,60% στο υψηλό ημέρας, αφήνοντας καλή παρακαταθήκη για τη σημερινή συνεδρίαση. Αυτό είναι και το υψηλότερο κλείσιμο του τελευταίου εξαμήνου, καθώς ο Γ.Δ. είχε να κλείσει πάνω από τις 850 μονάδες από τις 20/7/2017!

Πλέον, επόμενο στοίχημα για την αγορά δεν μπορεί να είναι άλλο από τα προηγούμενα υψηλά της 17ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Δείκτης είχε βρεθεί στις 858,08 μονάδες και έως σήμερα αποτελούν την... κορυφή της τελευταίας τριετίας!

Υψηλότερα από αυτά τα επίπεδα, ήτοι πάνω από τις 860 μονάδες το Χ.Α. ήταν το Φεβρουάριο του 2015, που σημαίνει ότι η αγορά φλερτάρει πλέον τα υψηλά τριετίας!

Πλέον, εξυπακούεται ότι τα επίπεδα των υψηλών του Ιουλίου είναι η επόμενη «σκληρή» αντίσταση, η οποία αν ξεπεραστεί, τότε η αγορά, εν μέσω αναβαθμισμένου – τεχνικά – προφίλ, θα μπορέσει να κινηθεί αρκετά υψηλότερα.

Η σημερινή και οι επόμενες συνεδριάσεις λοιπόν θα δείξουν και θα πιστοποιήσουν τη δυναμική των long που έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και τις «απαντήσεις» των short. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:20 - 17 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.