ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα ιστορικά υψηλά για την Aegean Airlines Κύριο

09:10 - 25 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Νέα ιστορικά υψηλά για την Aegean Airlines
Εταιρεία που δεν έχει κλείσει είκοσι χρόνια επιχειρηματικής διαδρομής και όμως έχει καταστεί Εθνικός Πρωταθλητής, με αξιοζήλευτη πορεία όλα τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, εισήχθη στο Χ.Α. τον Ιούλιο του 2007, αποτελώντας τότε μια μικρή, περιφερειακή αεροπορική εταιρεία με περιορισμένο εκτόπισμα, όμως πλέον βρίσκεται ανάμεσα στις αξιοσημείωτες – διεθνώς – περιπτώσεις, κερδίζοντας διαρκώς βραβεία ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης!

Ο λόγος για την Αεροπορία Αιγαίου ή πιο γνωστή ως… Aegean Airlines, που επιχειρησιακά και χρηματιστηριακά βρίσκεται στα καλύτερά της! Χθες, η μετοχή της Aegean έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά και στα 9,19 ευρώ με άνοδο 3,03%!

Η κεφαλαιοποίησή της πλέον ανέρχεται στα 656 εκατ. ευρώ, έχοντας φτάσει πλέον στη 19η θέση των αποτιμήσεων του Χ.Α. Μετοχή με σχετικά συντηρητικό προφίλ, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, με κύριο χαρακτηριστικό τις ήπιες διακυμάνσεις, τόσο στις θετικές, όσο και στις αρνητικές συνεδριάσεις της αγοράς. Άλλωστε, το +3,03% χθες, θεωρείται – αυτά τα έντεκα χρόνια στο Χ.Α., μια από τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις του τίτλου, ενδεικτικό της συντηρητικότητάς του… Όμως, πρόκειται για μετοχή με – αντίστοιχα – καλές… άμυνες, όταν αλλάζει το κλίμα.

Θυμίζουμε ότι το 2017 η Aegean Airlines (μαζί με την Olympic Air) πέτυχε νέο ιστορικό ρεκόρ στην επιβατική κίνηση, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τα 13 εκατομμύρια επιβάτες. Συγκεκριμένα, στο σύνολο του έτους καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ, καθώς μεταφέρθηκαν 13,2 εκ. επιβάτες, 750 χιλιάδες περισσότεροι από το 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.