ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπάρχει… χειραγώγηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

09:10 - 31 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Υπάρχει… χειραγώγηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών;
Συχνά έχουμε αναφέρει ότι η μετοχή της Coca Cola HBC χρησιμοποιείται ως… μπαλαντέρ στην αγορά, κατά το δοκούν, άλλοτε για να «ελεγχθεί» ο υπέρμετρος ενθουσιασμός, άλλοτε για να μην ξεφύγει προς τα κάτω η κατάσταση.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, το Χ.Α. πέτυχε νέα υψηλά τριετίας - με αρκετές μετοχές του FTSE 25 να κάνουν κυριολεκτικά «πάρτι» κερδών – παρ’ ότι οι τρεις κορυφαίες σε κεφαλαιοποίηση μετοχές έκλεισαν πτωτικά!

Ο λόγος για τις Coca Cola HBC, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ που έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος! Πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιο σύμπτωμα, ο Γ.Δ. να κλείνει ανοδικά, έχοντας και τις τρεις κορυφαίες σε κεφαλαιοποίηση μετοχές σε πτώση!

Χθες, οι όροι αντιστράφηκαν! Σε μια ιδιαιτέρως διορθωτική συνεδρίαση με στοιχεία πανικού στις ρευστοποιήσεις και το Γενικό Δείκτη να φτάνει να χάνει άνω του 3%, οι Coca Cola HBC και ΟΠΑΠ έκλεισαν ανοδικά (μαζί με τα ΕΛΠΕ), ενώ ο τίτλος του ΟΤΕ έκλεισε αμετάβλητος!

Η Coca Cola HBC σε μια ημέρα γενικευμένων ρευστοποιήσεων έκλεισε με άνοδο 1,79%, ο ΟΠΑΠ ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,45%, τα ΕΛΠΕ +1,17%, ενώ ο ΟΤΕ έδειξε σημαντικές άμυνες κλείνοντας αμετάβλητος στα 12,64 ευρώ, μια ανάσα από το υψηλό τελευταίων ετών! Τυχαία η κίνηση των εν λόγω μετοχών τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη; Και μάλιστα κόντρα στην υπόλοιπη αγορά; 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.