ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το…μάζεμα του ETF GREK στη Wall και το Χρηματιστήριο Αθηνών

09:20 - 06 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
Το…μάζεμα του ETF GREK στη Wall και το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μετά το ιστορικό ξεπούλημα που έλαβε χώρα χθες στη Wall Street, κάθε προσπάθεια… ψύχραιμης προσέγγισης και πρόβλεψης για την πορεία του Χ.Α. σήμερα, ασφαλώς και είναι μια διαδικασία, εξαιρετικά αυξημένου ρίσκου!

Χθες άλλωστε το Χ.Α. είχε τη μεγαλύτερη και πιο «βίαιη» πτώση όχι μόνο του 2018, αλλά και όλων των τελευταίων μηνών, υποκύπτοντας εύλογα στο γενικευμένο πτωτικό γύρισμα των διεθνών αγορών.

Τόσο το Χ.Α. όσο και καμιά άλλη μικρή, περιφερειακή και αναδυόμενη αγορά δεν μπορεί να προβάλει αντίσταση στη γενικευμένη πτώση, ειδικά όταν παίρνει χαρακτήρα συστημικής διόρθωσης.

Όμως, μια παράμετρος από χθες το βράδυ στη Wall Street, ίσως μαρτυρά κάτι. Το ελληνικό ETF GREK που απαρτίζεται από τις σημαντικότερες μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου, διαπραγματεύεται στην Νέα Υόρκη και εσχάτως έχει κάνει μεγάλο ράλι, λειτουργώντας ως «οδηγός» και προπομπός της ανόδου του Χ.Α., χθες είχε ακραία διακύμανση.

Παρ’ ότι έκλεισε με μεγάλες απώλειες -7,15% στις 10,39 μονάδες, εντούτοις κατά την διαπραγμάτευση μετά το κλείσιμο της αγοράς - after hours - στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες έδειχνε αντίδραση +8,37% στις 11,26 μονάδες, ενώ οι συναλλαγές εκτοξεύθηκαν.

Λογικά, αυτό προοιωνίζει και καλύτερη εικόνα σήμερα για το ελληνικό χρηματιστήριο που ίσως ξεκινήσει έντονα πτωτικά, ίσως με μεγάλο… άδειασμα, αλλά σταδιακά να ανακάμψει… 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:04 - 06 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.