ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιζητά την αντίδραση το Χρηματιστήριο Αθηνών

08:00 - 07 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
Επιζητά την αντίδραση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Έχοντας συμπληρώσει 3ήμερο πτώσης με το Γενικό Δείκτη να χάνει άνω του 5% και πολλές μετοχές πολύ περισσότερο, το Χ.Α. ασφαλώς και επιζητά αντίδραση ανακούφισης και μερικής τακτοποίησης των… ακροτήτων που επικράτησαν τελευταία.

Χθες οι αμερικανικοί δείκτες που δίνουν τον τόνο «γύρισαν» με αρκετά πειστικό τρόπο θετικά, κερδίζοντας το… 50% εκ όσων έχασαν τη Δευτέρα, δίνοντας ασφαλώς «σήμερα» για – έστω προσωρινή – ανοδική διόρθωση στην Ευρώπη. Μια Ευρώπη που χθες είχε σημαντικότατες απώλειες, μεγαλύτερες απ’ ότι έκλεισε τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο.

Το Χ.Α. λοιπόν, χάνοντας την περασμένη Παρασκευή 1,25%, τη Δευτέρα 2,48%, και χθες 1,74%, είναι σαφές ότι έχει αφορμές και αιτίες αντίδρασης. Άλλωστε, τα συμφραζόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση είναι καλά, καθώς ο Γ.Δ. περιόρισε σημαντικά τις απώλειες που έγραφε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Πιο αναλυτικά, ο Γ.Δ. έκλεισε στις 838,80 μονάδες με πτώση 1,74%, σε μια συνεδρίαση που κινήθηκε μόνιμα σε έντονα πτωτικό έδαφος, φτάνοντας μάλιστα στο χαμηλό ημέρας στις 814,98 μονάδες όταν κατέγραφε απώλειες 4,53%!

Αντίστοιχο μάζεμα πάντως έλαβε χώρα και στους άλλους δείκτες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης που έφτασε να χάνει 5,5%, τελικά έκλεισε με πτώση μόλις 0,73%.

Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένουμε τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, όπως έδειξε η εξέλιξη (και) της χθεσινής συνεδρίασης.

Προς το φινάλε υπήρξε θεαματικό μάζεμα των απωλειών, ενώ όσοι «σκότωσαν» τις μετοχές τους στα χαμηλά ημέρας, στο τέλος τις είδαν να κλείνουν πολύ υψηλότερα. Πάγια αρχή κα…δόγμα στις αγορές, είναι ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:39 - 07 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.