ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Στόχος η αποφυγή παλινδρόμησης και το «χτίσιμο» καλύτερης ψυχολογίας

09:00 - 20 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Στόχος η αποφυγή παλινδρόμησης και το «χτίσιμο» καλύτερης ψυχολογίας
Τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις έχει συμπληρώσει το ελληνικό χρηματιστήριο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, με την τεχνική εικόνα να βελτιώνεται σημαντικά.

Η αγορά έβγαλε αντίδραση μετά τα χαμηλά των 811,54 μονάδων που ήταν το ενδοσυνεδριακό ναδίρ της περασμένης Τρίτης, όμως η αντίδραση ήταν περισσότερο τεχνικής φύσης, χωρίς την «υποστήριξη» ισχυρού τζίρου.

Ήταν μια αντίδραση αυτοσυντήρησης μετά την ισχυρή διόρθωση άνω των 80 μονάδων, από το πρόσφατο υψηλό 3ετίας των 895,64 μονάδων έως το χαμηλό της περασμένης Τρίτης.

Η αντίδραση έγινε με μειωμένους όγκους και τζίρους και χωρίς ισχυρά ποιοτικά στοιχεία που θα προσέδιδαν ποιότητα και ανθεκτικότητα, όμως το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης απομακρύνθηκε από τη ζώνη των 810 – 820 μονάδων είναι ενθαρρυντικό.

Κεντρικοί παράγοντες που ώθησαν σε ανάσχεση των πωλήσεων στο Χ.Α. ήταν πρωτίστως η σημαντική βελτίωση της εικόνας των ξένων δεικτών που έχουν σημειώσει θεαματική ανάκαμψη σε σχέση με την πρόσφατη διόρθωση, η αποκλιμάκωση της αγοράς ομολόγων αλλά η μερική… ύφεση της εγχώριας πολιτικής σκανδαλολογίας που όπως και να ‘χει, λειτουργεί αρνητικά προς το επενδυτικό κλίμα.

Δεδομένου ότι αυτή την εβδομάδα η αγορά έχει να διαχειριστεί διάφορες εξελίξεις όπως η (προεξοφλημένη) αναβάθμιση από τη Fitch, αλλά και η μη έγκριση της δόσης χθες από το Eurogroup, το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει… παλινδρόμηση του Γενικού Δείκτη και να μην χαθεί ότι «χτίστηκε» την περασμένη εβδομάδα.

Το ζητούμενο είναι σταδιακά να φτιάξει περαιτέρω η ψυχολογία στην αγορά, συνδυαστικά με το καλύτερο κλίμα διεθνώς, και αν υπάρξουν οι δυνάμεις να γίνει προσπάθεια περαιτέρω καλυτέρευσης της τεχνικής εικόνας και ασφαλώς υπέρβασης της ζώνης των 850-860 μονάδων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:31 - 20 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.