ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Φυγή από τα χθεσινά χαμηλά και απουσία momentum

09:20 - 28 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Φυγή από τα χθεσινά χαμηλά και απουσία momentum
Παρ’ ότι το ελληνικό χρηματιστήριο – όσο «σέρνεται» η πολιτική και κυβερνητική κρίση αλλά και η σκανδαλολογία είναι στο προσκήνιο με έμφαση - δύσκολα θα βρει ουσιαστικό και αξιόπιστο momentum, εντούτοις, βραχυπρόθεσμα μιλώντας, το χθεσινό κλείσιμο άφησε κάποια θετικά σημάδια.

Το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης απομακρύνθηκε από το χαμηλό ημέρας κρίνεται θετικό, έστω και αν το θετικό γύρισμα επιτεύχθηκε οριακά πριν το κλείσιμο. Όμως, το γεγονός ότι ο Γ.Δ. «επέστρεψε» παρ’ ότι στο χαμηλό ημέρας υποχωρούσε έως 1,02% φτάνοντας έως τις 828,51 μονάδες, είναι θετικό.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η σημαντική βελτίωση της εικόνας κορυφαίων blue chips όπως ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Τιτάν που έκλεισαν με άνοδο άνω του 1%, βάζοντας κατ’ αρχήν ανάχωμα στην πτώση, ενώ έδωσαν και ώθηση για καλύτερο κλείσιμο.

Βεβαίως, παρά το θετικό κλείσιμο του Γ.Δ. οι μισές μετοχές του FTSE 25 έκλεισαν πτωτικά, ενώ αρνητική ήταν η εικόνα στον Mid Cap όπου μόνο τρεις μετοχές έκλεισαν σε θετική τροχιά. Παράλληλα, στο σύνολο της αγοράς μόλις 39 μετοχές είχαν άνοδο έναντι 69 που υποχώρησαν.

Πάντως, «τσίμπησε» λίγο και ο τζίρος που από τα 32 εκατ. ευρώ της Δευτέρας χθες αυξήθηκε στα 43,63 εκατ. ευρώ.

Τα… συμφραζόμενα λοιπόν δείχνουν ότι υπάρχει η δυνατότητα για συνέχιση της χθεσινής αντίδρασης από τα χαμηλά των 828 μονάδων, αν το επιτρέψει και το διεθνές κλίμα. Είναι θετικό ότι χθες η Moody’s αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες, ως απόρροια της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας προ ημερών. Παράλληλα, σήμερα είναι και η τελευταία συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, οπότε ίσως υπάρξει κάποια κινητικότητα λόγω των δεικτών της MSCI και πιθανών λελογισμένων αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.