ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτι… τρέχει στο Υγεία με Ιατρικό

08:10 - 01 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Κάτι… τρέχει στο Υγεία με Ιατρικό
Εξαιρετικά έντονο είναι το παρασκήνιο – αλλά και το προσκήνιο – σε όλο το χώρο της υγείας, καθώς είμαστε σε φάση μεγάλων ανακατατάξεων, εξαγορών, συγχωνεύσεων και μάχης… χαρακωμάτων! Θυμίζουμε τη δημόσια πρόταση του Ιατρικού Αθηνών για το Υγεία τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία δεν έγινε δεκτή, αλλά και γενικώς το ράλι των μετοχών καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017.

Πρόσφατα στο reporter.gr είχαμε αναφερθεί ότι η συμπεριφορά της μετοχής του Υγεία με τους τεράστιους όγκους που ξεπερνούσαν το 1 εκατ. τεμάχια σε κάποιες περιπτώσεις, δείχνει ότι θα έχουμε… είδηση, ότι κάτι «ψήνεται».

Προ ολίγων ημερών, ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει το 5,18% των μετοχών του Υγεία, από το 30% που υπάρχει free float, δεδομένου ότι το υπόλοιπο το ελέγχει ο όμιλος MIG. Οι αγορές φυσικά έγιναν πολύ υψηλότερα από την τιμή που είχε κάνει (το Ιατρικό) τη δημόσια πρόταση στα 0,45 ευρώ! Παράλληλα, την προηγούμενη Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, μέσω δύο πακέτων, συνολικού όγκου 10,27 εκατ. τεμαχίων, άλλαξε χέρια το 3,3% του Υγεία! Τα δύο πακέτα διακινήθηκαν στην τιμή των 0,69 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή πολύ παραπάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης.

Θυμίζουμε επίσης ότι το Dromeus Capital εδώ και καιρό μαζεύει μετοχές του Υγεία από την αγορά για λογαριασμό του ομίλου Αποστολοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του Ιατρικού Αθηνών είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών του Υγεία, ώστε – κατά το δυνατόν – να διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις. Πάντως, τον τελευταίο λόγο τον έχει η Τράπεζα Πειραιώς που μέσω της MIG ελέγχει (και) το Υγεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.