ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίδραση ή... θάνατος στο Χρηματιστήριο

09:00 - 06 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Αντίδραση ή... θάνατος στο Χρηματιστήριο
Αντίδραση ή… θάνατος στο Χ.Α. Δηλαδή αντίδραση ή… επιστροφή ξανά στη μιζέρια των 750 ή 770 μονάδων, ή και χαμηλότερα, παραπέμποντας στην κατάσταση της αγοράς πριν ξεκινήσει το ράλι του διμήνου Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου που άλλαξε τα δεδομένα.

Κρίσιμη λοιπόν η σημερινή αλλά και οι επόμενες συνεδριάσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο «πληρώνει» το… μάρμαρο των ενδογενών προβλημάτων σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο, την κρίση με την Τουρκία, αλλά και τους όψιμους φόβους και προβληματισμούς που προέκυψαν με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία.

Το Χ.Α., μετά το πτωτικό σερί των οκτώ αρνητικών ημερών στις δέκα τελευταίες, αλλά και με αθροιστικές απώλειες περί το 4,30% Παρασκευή και Δευτέρα, ασφαλώς βρίσκεται σε υπερπουλημένα επίπεδα.

Το ζήτημα είναι αν θα βρει δυνάμεις να «χτίσει» αντίδραση… επιβίωσης και επανάκτησης των 800 μονάδων, που αν επιτευχθεί, θα δώσει πνοή ζωής στην αγορά. Οι… προϋποθέσεις από το χθεσινό κλείσιμο των ξένων αγορών υπάρχουν. Ο Dow Jones έβγαλε αντίδραση 336 μονάδων ή σε ποσοστό 1,37%, ενώ ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης, με φόντο την εξεύρεση πολιτικής – κυβερνητικής λύσης στη χώρα, επανήλθε θεαματικά πάνω από τις 12.000 μονάδες, κλείνοντας στις 12.090,87 μονάδες με άνοδο 1,49%.

Μένει να δούμε αν το εξαιρετικά ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο θα βρει δυνάμεις αντίδρασης, που θα πιστοποιήσουν ότι υπάρχουν ζωντανά αντανακλαστικά. Διαφορετικά, το εκ νέου κρέμασμα προς τη ζώνη των 770 μονάδων είναι ορατό, εξέλιξη ασφαλώς που θα είναι δυσμενής για όλη την αγορά, που μετά το δίμηνο ράλι, είχε ανεβάσει στροφές.

Σε απολύτως τεχνικό επίπεδο, οι επόμενες στηρίξεις βρίσκονται στις 793 και 778 μονάδες, ενώ αν υπάρξει αντίδραση, πέρα του ψυχολογικού φράγματος των 800 μονάδων, οι επόμενες αντιστάσεις συναντώνται στις 811 και 835 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.