ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Η διττή εικόνα σε ταμπλό και διαρροές stress tests Κύριο

09:10 - 07 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Τράπεζες: Η διττή εικόνα σε ταμπλό και διαρροές stress tests
Εντυπωσιακά… διττή ήταν χθες η χρηματιστηριακή συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών στο ταμπλό του Χ.Α., κάτι που ξένισε αρκετούς πέριξ της αγοράς, καθώς δεν είναι κάτι τόσο συνηθισμένο η εντελώς ετερόκλητη εικόνα.

Οι Εθνική και Eurobank έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, ενώ ALPHA BANK και Πειραιώς ενισχύθηκαν. Θυμίζουμε ότι η Εθνική έκλεισε με απώλειες 2,51% στα 0,2720 ευρώ που είναι νέα χαμηλά δύο μηνών, συμπληρώνοντας μάλιστα οκτώ διαδοχικές πτωτικές ημέρες, ενώ μόνο το τελευταίο 3ήμερο χάνει 9%. Η Eurobank από την πλευρά της απώλεσε το 1,46% της αξίας της.

Αντιθέτως, η Πειραιώς ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,27%, ενώ η ALPHA BANK που συνεχίζει να έχει την πιο σταθερή και συντηρητική συμπεριφορά, κέρδισε 2,38%.

Πιθανότατα η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών να είναι συμπτωματική και να οφείλεται στο… rotation των επενδυτών που εναλλάσσουν τις θέσεις τους ανάλογα με το timing. Όμως, υπάρχουν και κάποιες διαρροές για τα stress tests που ίσως παίζουν ρόλο.

Δεν γνωρίζουμε αν οι… διαρροές σχετίζονται με την πραγματικότητα ή απλώς αποτελούν φήμες και παιχνίδια εντυπώσεων, συσχετισμών και (φθηνής) χρηματιστηριακής «προπαγάνδας». Αυτό, μένει να αποδειχτεί…

Όμως, χθες διέρρευσαν κάποιες πληροφορίες (που δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν) πως το δυσμενές σενάριο οδηγεί δύο τράπεζες σε κεφαλαιακές ανάγκες. Παράλληλα, δεν έχουν αποκλειστεί – τουναντίον μάλιστα – τα ενδεχόμενα να χρειαστούν πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και αύξηση κεφαλαίου. Μένει να δούμε τη συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών στο ταμπλό και αν γνωρίζουν κάτι περισσότεροι οι επενδυτές που πράττουν αναλόγως…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.