ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρακτηριστική η αδυναμία του Χρηματιστηρίου να βγάλει ουσιαστική αντίδραση

09:00 - 08 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Χαρακτηριστική η αδυναμία του Χρηματιστηρίου να βγάλει ουσιαστική αντίδραση
Απολύτως χαρακτηριστική είναι η αδυναμία του ελληνικού χρηματιστηρίου να βγάλει αντίδραση, έστω και τεχνικής μορφής τελευταία, κάτι που πιστοποιεί ότι η αγορά… νοσεί, έχοντας μεγάλα θέματα – σε προσκήνιο και παρασκήνιο – να αντιμετωπίσει.

Η αγορά χθες έκλεισε για 3η διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τις 800 μονάδες, παρ’ ότι – και στις τρεις – στο μεγαλύτερο διάστημα των συνεδριάσεων διαπραγματεύτηκε πάνω από αυτό το όριο.

Πρόκειται για συμπτώματα παθολογίας για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο και προχθές, παρ' ότι στο 90% της συνεδρίασης κατέγραφε σημαντικά κέρδη με το Γενικό Δείκτη να φτάνει έως το +1,61%, εντούτοις στο φινάλε έκλεισε μόλις στο +0,59%, κάτω από τις 800 μονάδες!

Μάλιστα, η εικόνα της αγοράς χθες θα ήταν πολύ χειρότερη αν δεν επιστρατεύονταν – ξανά – μετοχές με μεγάλη επιρροή στο Γενικό Δείκτη όπως Coca Cola HBC +1,52% και ΟΠΑΠ +2,41%, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε και η Jumbo +2,76% που λόγω αποτελεσμάτων έχει καλή συμπεριφορά.

Πέρα από τα εγχώρια δημοσιονομικά προβλήματα και την αδυναμία της οικονομίας να βρει ένα momentum ηρεμίας και μια… κανονική πορεία, ήρθε η υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία να ανάψει και το φιτίλι της γεωστρατηγικής ανησυχίας, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό...

Πρόκειται για ένα άκρως ευαίσθητο ζήτημα που όπως και να 'χει προκαλεί κλυδωνισμούς και ανασφάλεια, καθώς κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πως θα εξελιχτεί...

Τελευταία τροποποίηση στις 08:51 - 08 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.