ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίσως και πριν το Πάσχα το ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα

09:02 - 20 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Ίσως και πριν το Πάσχα το ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα
Ξεμπλοκάρει εκ νέου η αγορά ομολόγων, μετά από ένα μεγάλο διάστημα «ξηρασίας», ενώ στόχος είναι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 να έχουν γίνει 3-4 «δυνατές» εκδόσεις που θα δώσουν εκ νέου νέα δυναμική σ’ αυτή την αγορά.

Ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα είναι αυτός που θα ανοίξει -για το 2018- το χορό, καθώς ετοιμάζεται για έκδοση από 90 έως 120 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.gr είναι πολύ πιθανόν η έκδοση να γίνει και πριν από το Πάσχα, αν υπάρξει η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η ΓΕΚ έχει υποβάλει και το τελικό ενημερωτικό στην εποπτική αρχή και πλέον αναμένεται να δούμε πότε θα δοθεί η έγκριση, με τις πιθανότητες να συγκλίνουν ότι θα γίνει πριν από το Πάσχα.

Ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα στοχεύει σ’ ένα επιτόκιο έως 4 - 4,25%, ενώ με τα κεφάλαια αυτά θα χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις που κάνει σε υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λπ.

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2017 η θυγατρική του ομίλου Τέρνα Ενεργειακή είχε προχωρήσει στην έκδοση του πρώτου πράσινου ομολόγου στην Ελλάδα, που έφτασε στα 60 εκατ. ευρώ. Η απόδοση εκείνου του ομολόγου είχε διαμορφωθεί στο 3,85%.

Πλην του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, ομόλογα που θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο ετοιμάζουν επίσης οι  Coral (πρώην Sell) θυγατρική της Motor Oil και η εταιρεία γυναικείων ενδυμάτων BSB.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:59 - 20 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.