ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόχος ο επανέλεγχος των 800 μονάδων για το Χρηματιστήριο

07:10 - 27 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Στόχος ο επανέλεγχος των 800 μονάδων για το Χρηματιστήριο
Παρ’ ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά είναι εξαιρετικά ρηχή και δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη ότι μπορεί να βρει σοβαρό και συμπαγές momentum, υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις ώστε η αγορά να επαναπροσεγγίσει τη ζώνη ψυχολογίας των 800 μονάδων.

Το χθεσινό ράλι αντίδρασης των αμερικανικών δεικτών, είναι μιας πρώτης τάξεως αφορμή για να διορθώσει – ανοδικά – και η Ευρώπη και μαζί και η δική μας αγορά. Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει τεράστια περιθώρια ανοδικής διόρθωσης, ασχέτως με τη χθεσινή ανεπαίσθητη και χωρίς… ποιότητα αντίδραση.

Πριν τη χθεσινή μικροαντίδραση, το Χρηματιστήριο είχε συμπληρώσει εννέα διαδοχικές πτωτικές ημέρες, κάτι καθόλου συνηθισμένο. Εξυπακούεται πως το τελευταίο διάστημα δείκτες και μετοχές βρίσκονται σε υπερπουλημένα επίπεδα, όμως η κάκιστη ψυχολογία και η απουσία ισχυρών «παικτών», δυσχέρανε τις όποιες προσπάθειες ουσιαστικής αντίδρασης.

Η αγορά παραμένει εξαιρετικά ρηχή, κάτι που την καθιστά ευάλωτη σε κάθε είδους «φήμες», διαρροές ή… πληροφορίες. Όμως, χθες μπήκε το πρώτο ανάχωμα στους short, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 790,05 μονάδες, οπότε επόμενο «φράγμα» και στοίχημα για την αγορά είναι οι 800 μονάδες.

Η αγορά… χρωστά επιπλέον αντίδραση, καθώς έχει πιεστεί πολύ τελευταία, ενώ αναλόγως με το πως θα κινηθούν οι αγορές της Ευρώπης, πιθανότατα το Χρηματιστήριο σήμερα επιχειρήσει επανάκτηση της περιοχής των 800 μονάδων. Σοβαρός σκόπελος σ’ αυτή τη διαδικασία είναι ο εξαιρετικά μικρός τζίρος, που δεν… εγγυάται ότι η όποια ανοδική κίνηση, θα είναι… βιώσιμη και ανθεκτική.

Πάντως, ως περιοχή – κλειδί χαρακτηρίζει τις 800 μονάδες και ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης, ο οποίος τονίζει πως «τα δεδομένα θα γίνουν πιο αισιόδοξα μόνο αν ο Γενικός Δείκτης αναμετρηθεί άμεσα με τον κινητό μέσο των 200 ημερών ο οποίος κινείται πλευρικά στις 800 μονάδες».

Μένει να δούμε αν στο φινάλε του Μάρτη, η αγορά θα βρει δυνάμεις να περιορίσει μερικώς τη χασούρα του μήνα, o οποίος ξεκίνησε από τις 835,66 μονάδες (κλείσιμο της 28ης Φεβρουαρίου).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.