ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώνεται η μεταβίβαση του ΙΑΣΩ General στην CVC

08:10 - 30 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Ολοκληρώνεται η μεταβίβαση του ΙΑΣΩ General στην CVC
Μέσα στις επόμενες ημέρες και πιθανότατα πριν το Πάσχα θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του ΙΑΣΩ General στην CVC Capital Partners. Η Εθνική Τράπεζα που είναι και ο βασικός πιστωτής της μητρικής εταιρείας ΙΑΣΩ, «τρέχει» τις διαδικασίες τελευταία, ενώ ξεπερνούνται και τα διάφορα διαδικαστικά – γραφειοκρατικά ζητήματα.

Η συναλλαγή αφορά τη μεταβίβαση του 97,2% των μετοχών του ΙΑΣΩ General στο επενδυτικό σχήμα CVC Capital Partners που δείχνει αρκετά δραστήριο τελευταία. Η μεταβίβαση έχει ήδη λάβει την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ έχει υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και την μητρική ΙΑΣΩ για την διάθεση των κεφαλαίων που θα προκύψουν από την πώληση, που φτάνουν στα 19,45 εκατ. ευρώ.

Το τίμημα «κοστολογεί» το ΙΑΣΩ General στα 48 εκατ., που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 20 φορές των λειτουργικών κερδών του 2016. Πρόκειται για αποτίμηση που είναι σημαντικά υψηλότερη από πρόσφατα deals στον εγχώριο κλάδο και ανάμεσα στις υψηλότερες πανευρωπαϊκά.

Όρος της συμφωνίας είναι να μη χάσει κανείς εργαζόμενος τη θέση του, ενώ η πώληση θα επιφέρει μείωση των δαπανών σε τόκους, περιορισμό των αποσβέσεων και άλλων αναγκών και συνεπώς θα βελτιώσει το χρηματοοικονομικό προφίλ του ομίλου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:14 - 30 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.