ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δε θα συμμετάσχει το Υγεία στην παρουσίαση των Mid Caps

07:48 - 23 Απρ 2018 | Αναλύσεις
Δε θα συμμετάσχει το Υγεία στην παρουσίαση των Mid Caps
Πολύ έντονο είναι το παρασκήνιο (αλλά και το προσκήνιο) στον κλάδο της υγείας, που είναι ο κλάδος με την πιο μεγάλη κινητικότητα σε πολλά επίπεδα όλο το τελευταίο διάστημα.

Ράλι στο χρηματιστήριο, πακέτα, κινήσεις ισορροπιών, αυξήσεις ποσοστών, δημόσιες προτάσεις, εξώδικα, κλήσεις και αντεγκλήσεις.

Το Υγεία είναι στο επίκεντρο όλου αυτού του «παιχνιδιού», κάτι που φαίνεται και στο χρηματιστήριο, όπου η μετοχή κάνει εκπληκτικό ράλι. Μετά το +280% του 2017, ο τίτλος συνεχίζει την άνοδο και το 2018.

Η δημόσια πρόταση της Γ. Αποστολόπουλος έγινε στα 0,45 ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου του 2017, ενώ πλέον ο τίτλος βρίσκεται στα 0,94 ευρώ, με την αποτίμηση στα 287 εκατ. ευρώ! Παράλληλα, η κόντρα μεταξύ της πλευράς Γ. Aποστολόπουλου και του CVC Capital φαίνεται να εντείνεται και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που κάνει «κούρσα» η μετοχή του Υγεία.

Την περασμένη εβδομάδα η Γ. Αποστολόπουλος έστειλε εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία και πρόσκληση προς τη διοίκηση του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Yγεία», με την οποία ζητεί να της δοθεί η δυνατότητα «με διαφάνεια και προς το συμφέρον της εταιρίας και των μετόχων της» άμεσης διενέργειας «ίδιας έκτασης και περιεχομένου» οικονομικού και νομικού ελέγχου (due diligence) προκειμένου στη συνέχεια να διατυπώσει «ανταγωνιστική και εφάμιλλη, γιατί όχι και καλύτερη πρόταση-προσφορά για την απόκτηση των μετοχών του Yγεία».

Αφορμή για αυτό το εξώδικο είναι η κινητικότητα που επιδεικνύει το CVC Capital (που ήδη έχει αποκτήσει τα Metropolitan και το Iασώ General), ενώ πληροφορίες το θέλουν να διεξάγει due diligence με στόχο να προχωρήσει σε Δημόσια Πρόταση για την εξαγορά των μετοχών του Υγεία…

Μέσα σ’ όλα αυτά, το Yγεία αιφνιδίως την Παρασκευή ενημέρωσε ότι τελικώς δε θα συμμετάσχει στην παρουσίαση των 16 εισηγμένων εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης που θα κάνει το Χρηματιστήριο την προσεχή Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μένει να δούμε αν η ματαίωση αυτή, κρύβει και κάτι παραπάνω…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.