ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καρφωμένη» στο limit down η FolliFollie-Τι απαντά στην έκθεση... κόλαφο

13:03 - 04 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
«Καρφωμένη» στο limit down η FolliFollie-Τι απαντά στην έκθεση... κόλαφο
Κλειδωμένη στο limit down είναι σήμερα Παρασκευή η μετοχή της Folli Follie μετά από έκθεση – κόλαφο του fund Quintessential Capital Management (QCM), το οποίο κάνει λόγο για «άλλη ελληνική Parmalat», προξενώντας σοβαρούς κλυδωνισμούς σ’ όλη την ελληνική αγορά.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη που ασφαλώς επηρεάζει ολόκληρη την ελληνική χρηματιστηριακή, καθώς αφορά έναν από τους πλέον προβεβλημένους ομίλους του FTSE 25 και έναν από τους ομίλους με το πιο διεθνοποιημένο μετοχολόγιο.

Η μετοχή της Folli Follie είναι «κλειδωμένη» στο -29,99% έχοντας κατέλθει στα 10,74 ευρώ, με όγκο πάνω από 1 εκατ. τεμάχια και με τεράστιο ανεκτέλεστο για πώληση!

Στην έκθεση του το fund κάνει λόγω ευθαρσώς για ανακολουθία ανακοινώσεων από την πλευρά της Folli Follie και της πραγματικής κατάστασης, τόσο σ’ ό,τι αφορά το εκτόπισμα του δικτύου, όσο και από πλευράς οικονομικών δεδομένων.

Η Folli Follie με ανακοίνωσή της την Παρασκευή το μεσημέρι χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της».

Η Folli Follie τονίζει ότι θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση και αναλυτικά στοιχεία διάψευσης των κατ' ιδίαν ψευδών πληροφοριών και στοιχείων που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα. Παράλληλα, σημειώνει ότι θα κινηθεί νομικά και προς κάθε κατεύθυνση, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, για να περιφρουρήσει τα συμφέροντά της και αυτά των μετόχων της.

Μεταξύ άλλων στην έκθεσή του το QCM τονίζει πως ύστερα από ενδελεχή, προσεκτική και εκτεταμένη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το δίκτυο της Folli Follie είναι πολύ μικρότερο από αυτό που αναφέρει ο όμιλος στις επίσημες ανακοινώσεις του.

Τονίζει ότι η εικόνα που οι ίδιοι διαπίστωσαν από την έρευνά τους, δεν συμπίπτει με την εικόνα που βγάζει ο ελληνικός όμιλος προς τα έξω, τόσο από τις επίσημες οικονομικές του καταστάσεις, όσο και από τις δημοσιεύσεις του στο επίσημο site του.

Οι αναλυτές του QCM σημειώνουν πως διαπίστωσαν μεγάλα προβλήματα στον όμιλο, που αντιμετωπίζει δυσκολίες με σημαντικά μικρότερα και ταχύτατα μειούμενα έσοδα, μέγεθος δικτύου και ταμειακά υπόλοιπα.

Ο κύριος εστιασμός των αναλυτών επικεντρώνεται στις ασιατικές αγορές και κυρίως στην Κίνα, όπου το δίκτυο των καταστημάτων της Folli Follie είναι πολύ μικρότερο από αυτό που παρουσιάζεται επίσημα.

Οι αναλυτές τονίζουν πως διεθνώς ο όμιλος ισχυρίζονταν (στα τέλη του 2016) ότι διαθέτει 630 καταστήματα σ’ όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται, όμως διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν μόλις 289 καταστήματα! Παράλληλα, στην αγορά της Κίνας παρ’ ότι η εταιρεία είχε δηλώσει ότι διαθέτει 240 καταστήματα, στην πραγματικότητα διαθέτει μόλις 64!

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως «ανησυχούμε πως ο όμιλος θα μπορούσε να οδεύει προς σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πως η μετοχή είναι αντίστοιχα υπερβολικά υπερτιμημένη».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει δημοσίευμα για κάτι αρνητικό στα αποτελέσματα του ομίλου Folli Follie, καθώς και πέρυσι, μεγάλη παγκοσμίου κύρους εφημερίδα, είχε αφήσει σοβαρές αιχμές για την πραγματική οικονομική κατάσταση της ελληνικής εταιρείας.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Folli Follie

«Η FOLLI-FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «FF GROUP» δια της παρούσης ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι το σημερινό δημοσίευμα της Quintessential Capital Management είναι ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της Εταιρείας και των μετόχων της.

Η Εταιρεία επιφυλάσσεται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό με αναλυτικά στοιχεία διάψευσης των κατ' ιδίαν ψευδών πληροφοριών και στοιχείων που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα. Η Εταιρεία έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της Εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.