ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αν… γυρίσουν οι αγορές, τι θα γίνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

08:10 - 24 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Αν… γυρίσουν οι αγορές, τι θα γίνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών;
Μια... μικρογραφία του τι μπορεί να γίνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών αν και εφόσον «γυρίσει» αμετάκλητα αρνητικά το momentum των διεθνών αγορών και αρχίσει το «ξήλωμα» των αποτιμήσεων και το μάζεμα της ρευστότητας από το σύστημα, φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση…

Με τις μεγάλες διεθνείς αγορές σε ισχυρές πιέσεις, με τον Xetra DAX να χάνει τις 13.000 μονάδες με πτώση 1,47% kαι τον FTSE 100 να υποχωρεί από τα ιστορικά υψηλά σε ποσοστό 1,13% και να πέφτει στις 7.788 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν μπορούσε να έχει καλύτερη και πιο ανθεκτική εικόνα.

Πόσο μάλλον που ο ιταλικός «πυρετός» όχι μόνο δεν πέφτει, αλλά συνεχίζει να προξενεί τριγμούς και φόβο, κάτι που αποτυπώθηκε στην αγορά ομολόγων της γειτονικής χώρας, οι αποδόσεις των οποίων κινήθηκαν ανοδικά, όσο και στην αγορά μετοχών, όπου ο IBEX 35 είχε νέα μεγάλη πτώση.

Όλο αυτό το κλίμα νομοτελειακά επηρεάζει και την ελληνική αγορά η οποία και το επενδυτικό προφίλ της χώρας μας, ενώ η νέα μεγάλη επιδείνωση στην αγορά ομολόγων της Ιταλίας, εξ αντανακλάσεων πιέζει και τα ελληνικά ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων  κινούνται εκ νέου ανοδικά.

Έτσι κι αλλιώς η ελληνική αγορά έχει τα δικά της, μεγάλα θέματα να αντιμετωπίσει όπως η μόνιμη δημοσιονομική ομηρία και αυτός είναι ο λόγος που όλα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε επενδυτική... καραντίνα και επενδυτικό απομονωτισμό.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, αν και έγινε προσπάθεια να βγουν άμυνες χθες, με το Γενικό Δείκτη να έχει υψηλό στις 795,83 μονάδες, όμως τελικώς έκλεισε στις 784,93 μονάδες με πτώση 1,59% που ήταν και το χαμηλό ημέρας!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.