ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Χάθηκαν 700 εκατ. σε 15 συνεδριάσεις

08:20 - 25 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Folli Follie: Χάθηκαν 700 εκατ. σε 15 συνεδριάσεις
Αυτό που έχει λάβει χώρα στη μετοχή της Folli Follie στις 15 συνεδριάσεις που έχουν μεσολαβήσει από τις 4 Μαΐου έως χθες, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του ελληνικού χρηματιστηρίου!

Ουδέποτε μετοχή του πάλαι ποτέ… 20άρη, έχασε το 70% της αξίας της σε μόλις 15 συνεδριάσεις, αλλά – το κυριότερο – ουδέποτε χάθηκε κεφαλαιοποίηση 700 εκατ. ευρώ σε τέτοιο αριθμό συνεδριάσεων!

Μετά το προχθεσινό -16,47%, ο τίτλος χθες έκλεισε με νέες μεγάλες απώλειες 24,88% κατρακυλώντας στα 4,80 ευρώ που είναι νέα χαμηλά έξι ετών, καθώς σ’ αυτά τα επίπεδα είχε να βρεθεί από τον Ιούνιο του 2012.

Πριν δημοσιευτεί η έκθεση του αμερικανικού fund η μετοχή βρίσκονταν πάνω από τα 15 ευρώ με την αποτίμηση πάνω από το 1 δισ. ευρώ, ενώ χθες έπεσε μόλις στα 321 εκατ. ευρώ! Από τη δημοσίευση της έκθεσης έως χθες, έχει χαθεί χρηματιστηριακή αξία 705 εκατ. ευρώ! Αυτό, δεν έχει ξαναγίνει!

Φυσικά, δεν είναι τυχαία η πτώση του τίτλου, ενώ, ως γνωστόν, πάντα η αγορά… προηγείται (συνήθως) των εξελίξεων, ενώ κάποιες φορές υπερβάλει.

Όπως, η αλήθεια είναι ότι από τις 4 Μαΐου ουσιαστικές απαντήσεις από τη διοίκηση δεν έχουν δοθεί, πέραν των πρώτων ανακοινώσεων που ήρθαν ως εξ αντανακλάσεως αντίδραση. Όσο η διοίκηση αδυνατεί να βγει μπροστά και να δώσει απαντήσεις, η αγορά εύλογα – όπως εξ αρχής έκανε – πιστεύει την… αλήθεια του QCM! Αυτό έδειξε το ταμπλό εξ αρχής, αυτό δείχνει και τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του FF Group βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ, όπου είναι η έδρα της μεγαλύτερης θυγατρικής - και τα περισσότερα αμφισβητούμενα σημεία, σύμφωνα με το αμερικανικό fund – σε μια προσπάθεια να συλλέξουν αποδείξεις, στοιχεία, αποτελέσματα και νούμερα.

Τα περιθώρια στενεύουν και όσο δεν υπάρχει δυνατή και πειστική απάντηση από την πλευρά της εταιρείας, νομοτελειακά η μετοχή θα πιέζεται… Και μοιραία, θα χάνονται περιουσίες αρκετών που είχαν εμπιστευτεί το «άρμα» αυτής της πολυδιαφημισμένης εξωστρεφούς επιχείρησης…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.