ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και όμως, τα μικρομεσαία χαρτιά πάνε καλά

07:11 - 06 Ιουν 2018 | Αναλύσεις
Και όμως, τα μικρομεσαία χαρτιά πάνε καλά
Μπορεί η αγορά να ταλανίζεται από την υπόθεση της Folli Follie η οποία ως φαίνεται θα έχει «ουρά» πολύ σοβαρών έως και δραματικών εξελίξεων, όμως, αρκετά μικρομεσαία χαρτιά του Χ.Α. έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα.

Αρκετές μετοχές της μικρομεσαίας αποτίμησης βρίσκονται σε πολυετή υψηλά ή ακόμη και σε ιστορικά υψηλά και μάλιστα με σχεδόν… αθόρυβο τρόπο.

Θυμίζουμε ότι ένα από τα κεφαλαιώδη και διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής αγοράς είναι το γεγονός ότι όλη η ρευστότητα «κλειδώνονταν» στα χαρτιά των ξένων και στις… σεσημασμένες μετοχές του FTSE 25 και σε ελάχιστες του Mid Cap.

Αυτό, νομοτελειακά αδικούσε και συνεχίζει να αδικεί τις ποιοτικές περιπτώσεις εταιρειών που δεν ανήκουν στον Large Cap αλλά ούτε και στον Mid Cap. Άλλωστε, ένα χρηματιστήριο, δεν είναι μόνο τα «βαριά» χαρτιά…

Οι μετοχές των μαρμάρων λοιπόν, με ή χωρίς εμπορευσιμότητα, έχουν εξαιρετική κίνηση. Ο λόγος για την Ικτίνος, που και το 2017 είχε εξαιρετική επίδοση και συνεχίζει να καλπάζει φέτος, αλλά και τη Mermeren.

Κινητικότητα έχουν επίσης παρουσιάζει μετοχές όπως Ελτράκ και Βογιατζόγλου (μαζί με εξαιρετική μερισματική πολιτική), καλή εικόνα γενικά έχουν επίσης οι Πλαστικά Κρήτης και Quest Συμμετοχών, καθώς επίσης μετοχές όπως Καράτζης, Paperpack, Flexopack, Μοτοδυναμική, Εβροφάρμα, Κανάκης κ.α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.