ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα απεργία από σήμερα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

08:10 - 13 Ιουν 2018 | Αναλύσεις
Νέα απεργία από σήμερα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;
Για το ενδεχόμενο νέας 48ωρης – και ίσως σειρά τέτοιων απεργιών - ψηφίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!

Οι εργαζόμενοι στην εποπτική αρχή – ασχέτως με την αγανάκτηση της αγοράς για τους χειρισμούς στην υπόθεση Folli Follie – αισθάνονται αδικημένοι για πολλούς λόγους, ενώ πολλά από τα αιτήματά τους, είναι και λογικά και αυτονόητα.

Βεβαίως, η προκήρυξη απεργίας, ειδικά την περασμένη εβδομάδα ενώ η αγορά «καίγεται» με το σκάνδαλο του FF Group, ασφαλώς και δεν δείχνει στάση υπευθυνότητας και ενσυναίσθησης της τεράστιας ευθύνης της συγκεκριμένης αρχής. 

Πάντως, το παρασκήνιο τόσο με τους χειρισμούς στην υπόθεση της Folli Follie όσο και αναφορικά με την απεργία, είναι πολύ έντονο στην Κολοκοτρώνη 1, που εδρεύει η «αστυνομία» της κεφαλαιαγοράς.

Αρκετά στελέχη πήραν… άδειες το τελευταίο διάστημα, μη θέλοντας να εμπλακούν στην υπόθεση που έστελνε στον εισαγγελέα τη διοίκηση του FF Group!

Από εκεί και πέρα, πολλά από τα αιτήματα των εργαζομένων στην Ε.Κ. είναι λογικά και δίκαια. Όλα τα τελευταία χρόνια έχουν συμπεριληφθεί στο «χορό» των περικοπών μισθών του δημοσίου, αναλογικά, παρ’ ότι η εποπτική αρχή δεν επιβαρύνει τον κρατικό κορβανά, αλλά αμείβεται από τις κρατήσεις που κάνει η ευρύτερη αγορά.

Η Ε.Κ. έχει δικά της αποθεματικά, τα οποία προέρχονται απ' όλη τη χρηματιστηριακή δραστηριότητα όπως τη λειτουργία των Χρηματιστηριακών εταιρειών, τις αυξήσεις κεφαλαίου, τις νέες εισαγωγές, τις εκδόσεις ομολόγων κ.ο.κ.

Αυτό που ζητούν λοιπόν οι εργαζόμενοι στην Ε.Κ. είναι να έχει η Αρχή τη δική της αυτοτέλεια, τόσο μισθολογικά, όσο και σ’ ότι αφορά νέες προσλήψεις. Μάλιστα, η ελληνική Ε.Κ. είναι η μόνη από τις αντίστοιχες των 28 μελών της Ε.Ε. χωρίς διοικητική αυτοτέλεια. Ζητούν την ίδια αυτοτέλεια που έχει η (ανεξάρτητη) Τράπεζα Ελλάδος.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.