ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ραλάκι της Newsphone και η…επιστροφή κεφαλαίου από το κράτος

08:10 - 21 Ιουν 2018 | Αναλύσεις
Το ραλάκι της Newsphone και η…επιστροφή κεφαλαίου από το κράτος
Σε νέα υψηλά τελευταίων ετών έκλεισε χθες ο τίτλος της Newsphone, συνεχίζοντας το… ραλάκι αντίδρασης που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 3,55% στα 0,35 ευρώ, επίπεδα που είχε να βρεθεί εδώ και τουλάχιστον δύο – τρία χρόνια, με την αποτίμησή της να διαμορφώνεται στα 9,74 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας η μετοχή είχε κλείσει στο +26,12% και μάλιστα με όγκο 72 χιλ. τεμάχια, που είναι από τους μεγαλύτερους που έχει κάνει στα χρονικά της παρουσίας της στο Χ.Α.!

Ο λόγος για το ράλι της εν πολλοίς… ξεχασμένης Newsphone είναι ότι επιδικάστηκε ένα σημαντικό ποσό στην εταιρεία, μετά από αγωγή που είχε κάνει κατά του δημοσίου.

Πρόκειται για την επίδικη απαίτηση κατά του Ελληνικού Δημοσίου (σύμβαση ΚΕΠ 28.02.2006, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της με αριθμ. 6329/2017 αμετάκλητης απόφασης του 14ου Τριμελούς Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Πρόκειται για απαίτηση που φτάνει στο ποσό των 8,77 εκατ. ευρώ και αφορά υπηρεσίες που παρασχέθηκαν από την εταιρεία, «μέσα από την ανάπτυξη και λειτουργία των απαραίτητων υποδοµών (Τ.Π.Ε) για την εξυπηρέτηση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π)».

Παρ’ ότι δεν είναι βεβαιωμένα και «σφραγισμένα» τα (ακριβές) κεφάλαια που θα δοθούν στην εταιρεία, η ουσία είναι ότι υπάρχει πολύ σημαντική ένεση ρευστότητας…

Τελευταία τροποποίηση στις 08:31 - 21 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.