ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινητικότητα λόγω μερίσματος και τέλος εξαμήνου στον ΟΤΕ

08:10 - 28 Ιουν 2018 | Αναλύσεις
Κινητικότητα λόγω μερίσματος και τέλος εξαμήνου στον ΟΤΕ
Έντονη κινητικότητα επικρατεί στη μετοχή του ΟΤΕ αυτές τις ημέρες, με τη μετοχή να συμπληρώνει χθες την 5η διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, πλησιάζοντας τα 11 ευρώ για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου.

Η κινητικότητα οφείλεται αφενός στη λήξη του εξαμήνου με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό και αφετέρου στην αποκοπή (σήμερα) του μερίσματος για τη χρήση του 2017.

Χθες στον τίτλο έγιναν δύο πακέτα αξίας 5,87 εκατ. ευρώ, μέσω της HSBC, με το πρώτο να είναι 438 χιλ. τεμαχίων στην τιμή των 10,86 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 4,76 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο πακέτο έγινε στην ίδια τιμή και αφορούσε 102 χιλ. τεμάχια και η συνολική του αξία ήταν στα 1,11 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι έως χθες, οι μέτοχοι… κατοχύρωναν δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,35 ευρώ ανά μετοχή, καθώς από σήμερα Πέμπτη η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς αυτό το δικαίωμα.

Βεβαίως, δε θέλουμε να… σκεφτόμαστε, ότι το συντονισμένο μάζεμα που γίνεται τελευταία στον ΟΤΕ, μπορεί να συνδέεται με τα σενάρια περί αποχώρησης του ομίλου από το Χ.Α., μετά και την απόκτηση του… τελευταίου 5% από τη Deutsche Telecom πρόσφατα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.