ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H καλή εικόνα των ομολόγων θα «ξυπνήσει» και το Χρηματιστήριο

08:08 - 11 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
H καλή εικόνα των ομολόγων θα «ξυπνήσει» και το Χρηματιστήριο
Την άποψη πως η καλή εικόνα στην αγορά ομολόγων, αργά ή γρήγορα θα επηρεάσει θετικά και το ελληνικό χρηματιστήριο εκφράζει χρηματιστής στο reporter.gr, σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει σχετικά άμεσα.

Ο ίδιος τονίζει πως δεν μιλά για κάποιο μεγάλο ράλι που θα αλλάξει τα δεδομένα στο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά για ένα – αρχικά καλό – ξύπνημα που αναλόγως με την περαιτέρω πορεία των ομολόγων, θα έχει την αντίστοιχη δύναμη και την ανθεκτικότητα.

Θυμίζουμε πως οι αποδόσεις ομολόγων έχουν κατέλθει σε χαμηλά πέντε περίπου μηνών, την ίδια ώρα που στο Χ.Α. υπάρχει πλήρης ακινησία, με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται εδώ και περίπου δυόμισι μήνες σταθερά κάτω από τις 800 μονάδες, ενώ επί μόλις χθες «ξεκόλλησε» από την περιοχή των 745 μονάδων κλείνοντας πάνω από τις 750 μονάδες.

Κύριο πρόβλημα της αγοράς είναι η αδυναμία ουσιαστικής αντίδρασης που παρουσιάζει ο τραπεζικός κλάδος, που πλην της χθεσινής μικρο-αντίδρασης, είχε συμπληρώσει οκτώ πτωτικές συνεδριάσεις στις δέκα τελευταίες.

Ο τραπεζικός κλάδος προβληματίζει με την αδυναμία αντίδρασης στο ταμπλό όλο το τελευταίο διάστημα και αυτός είναι ο λόγος που η αγορά καθηλώθηκε μεταξύ των 735 και των 790 μονάδων όλες τις τελευταίες εβδομάδες.

Μένει να δούμε πότε ο τραπεζικός κλάδος θα «ξυπνήσει» από το λήθαργο και θα δώσει έστω και την… ελάχιστη κίνηση που θα αντανακλά – δικαίως – τη βελτίωση που καταγράφεται ήδη στα ομόλογα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.