ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλά τριάμισι μηνών ο τραπεζικός δείκτης

08:18 - 24 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
Σε χαμηλά τριάμισι μηνών ο τραπεζικός δείκτης
Μεγάλος ασθενής της αγοράς συνεχίζει να είναι ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος όχι μόνο αδυνατεί να βγάλει ουσιαστική αντίδραση ώστε να δώσει κάποιο momentum, αλλά εσχάτως δείχνει εντελώς αδύναμος, κατρακυλώντας χαμηλότερα.

Πρόκειται για μια σοβαρή εξέλιξη για το momentum του ελληνικού χρηματιστηρίου, το οποίο έχει «χτιστεί» για πολλά χρόνια πάνω στον τραπεζικό κλάδο, αποτελώντας μια από τις πλέον τραπεζοκεντρικές αγορές στον κόσμο!

Αυτό ελάμβανε χώρα πρωτίστως όταν οι εισηγμένες τραπεζικές μετοχές ξεπερνούσαν τις 13, το ίδιο όμως συνεχίζει να ισχύει και τώρα, που υπάρχουν μόλις τέσσερις συστημικές, η Attica Bank και η Τράπεζα Ελλάδος.

Το πλέον αξιοσημείωτο που δείχνει τη… βαθιά αρρώστια του τραπεζικού κλάδου, είναι ότι δεν βγάζει αντίδραση, ούτε και μετά από αναβαθμίσεις ξένων οίκων για την ελληνική οικονομία! Απονευρωμένα αντανακλαστικά και μιζέρια.

Χθες, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 819,82 μονάδες με νέα πτώση 1,51%. Ήταν η 3η διαδοχική πτώση για τον τραπεζικό δείκτη με συνολικές απώλειες 3,59%, με τον κλάδο να εμφανίζει αδυναμία αντίδρασης, συνεχίζοντας να προβληματίζει.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 819,82 μονάδες είναι το χαμηλότερο κλείσιμο για τον τραπεζικό δείκτη από τις 4 Απριλίου 2018, που σημαίνει ότι ο δείκτης βρίσκεται σε χαμηλό τριάμισι και πλέον μηνών! Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της Πειραιώς που υποχώρησε κατά 3,22%, με τη Eurobank να χάνει 1,92%, την Εθνική -1,54%, την Alpha Bank -0,74% και την Attica Bank -3,59%.

Πλέον, επόμενη στήριξη είναι στις 810 μονάδες, τις οποίες δεν πρέπει να χάσει, καθώς τότε θα φέρει νέο γύρο ρευστοποιήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.