ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο

08:09 - 30 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
Η ατζέντα της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο
Στην πιο… αδιάφορη επενδυτικά περίοδο του έτους εισέρχονται σταδιακά τα χρηματιστήρια, με την ελληνική αγορά να έχει ήδη δείξει τις διαθέσεις της, καθώς ο μήνας Ιούλιος ήταν ο πιο «φτωχός» από πλευράς τζίρου των τελευταίων ετών.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, υπάρχουν κάποιες εξελίξεις που ίσως δώσουν μια νότα επιπλέον κινητικότητας στην αγορά, πάντα σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά των διεθνών αγορών.

Σήμερα Δευτέρα λοιπόν έχουμε τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου και εξαμήνου του ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια, τρίμηνο που είχε κατά μέσο όρο τζίρο 63 εκατ. ευρώ, ήτοι 16% πιο χαμηλά από το αντίστοιχο του 2017. Το… 2ο τρίμηνο, που θα περιλαμβάνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα είναι μάλλον ένα από τα χειρότερα των τελευταίων ετών για τον όμιλο ΕΧΑΕ.

Αύριο Τρίτη, τελευταία ημέρα του Ιουλίου ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου η Grivalia Properties, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη της ΕΧΑΕ με τους αναλυτές.

Επίσης αύριο Τρίτη ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της CNL Capital (Εταιρεία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών) στην Κύρια Αγορά του ελληνικού χρηματιστηρίου, με τιμή εισαγωγής τα 10,40 ευρώ και κωδικό στα λατινικά «CNLCAP».

Η δημόσια προσφορά ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη 26 Ιουλίου, διατέθηκαν συνολικά 400.000 κοινές μετοχές, ενώ η συνολική ζήτηση των επενδυτών έφτασε στις 411.067 μετοχές. Θα είναι η πρώτη εισαγωγή εταιρείας που δεν ανήκει στον κλάδο του real estate από το καλοκαίρι του 2014, όταν είχε εισαχθεί η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος. Συντονιστής και Κύριος Ανάδοχος είναι η Merit Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των 24,2 εκατ. νέων μετοχών της Attica Συμμετοχών, οι οποίες προέκυψαν από την εξαγορά της Hellenic Seaways. Την προσεχή Τετάρτη 1η Αυγούστου θα διεξαχθεί η καθιερωμένη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων του ΟΔΔΗΧ συνολικής αξίας 1,4 δισ. ευρώ (κουπόνι προηγούμενης δημοπρασίας 0,85%).

Επίσης για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου που καλείται να αποφασίσει για την δόση των 15 δισ. ευρώ, η οποία συνδέεται με την ολοκλήρωση της 4η αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.