ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α. Περίοδος μετοχών και όχι δεικτών

08:09 - 06 Αυγ 2018 | Αναλύσεις
Χ.Α. Περίοδος μετοχών και όχι δεικτών
Περίοδος... μετοχών και όχι δεικτών φαίνεται πως είναι η τωρινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς – την ώρα που παρατηρείται στασιμότητα και συσσώρευση στους κύριους δείκτες – υπάρχουν μετοχές όλων των αποτιμήσεων που παρουσιάζουν αυξημένη κινητικότητα.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά εδώ και πολλές εβδομάδες παρουσιάσει ουσιαστικά μια στασιμότητα σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και FTSE 25, κινούμενη σε ένα μικρό εύρος διακύμανσης. Την ίδια ώρα όμως, υπάρχουν αρκετές μετοχές που – ασχέτως προσήμου Γενικού Δείκτη – κάνουν τις δικές τους, ανεξάρτητες κινήσεις.

Δεν αναφερόμαστε σε «τρελά» ράλι και αποδόσεις άλλων εποχών, όμως υπάρχουν μετοχές που – έστω και με trading λίγων ημερών – κάνουν κάποιες ενδιαφέρουσες κινήσεις. Αυτό το στοιχείο είναι και το μοναδικό που δίνει «χρώμα» σ' αυτή την εντελώς... άνυδρη περίοδο, όπου οι όγκοι και οι τζίροι έχουν μειωθεί και γενικώς οι αγορές – και στην Ευρώπη – έχουν μπει στην περίοδο που χαρακτηρίζεται από καλοκαιρινή ραστώνη.

Πλην των τραπεζών που την περασμένη εβδομάδα βγήκαν από τη.. flat κατάσταση της ακινησίας και έδωσαν κάποιες κινήσεις, υπάρχουν κάποιες μετοχές της μικρομεσαίας αποτίμησης που δείχνουν κινητικότητα. Αυτό έγινε πιο φανερό την περασμένη εβδομάδα στο χώρο του Mid Cap όπου μετοχές όπως Intralot, Intracom Holdings και Intracom Κατασκευές κάνουν κινήσεις, ενώ κινητικότητα εσχάτως παρουσιάζουν και οι Ελλάκτωρ, ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος αλλά και MIG.

Φυσικά, η Ικτίνος είναι στην κορυφή των αποδόσεων σε όλο το Χ.Α. (εξαιρείται η Τζιρακιάν που αποτελεί μια ακραία περίπτωση με πολύ μικρούς όγκους), ενώ πολύ σταθερή κοντά στα ιστορικά της είναι και η Κρι Κρι.

Στις ακόμη μικρότερες αποτιμήσεις, κινητικότητα παρουσιάζουν εσχάτως μετοχές όπως Profile, Σφακιανάκης, Παπουτσάνης (εξαιρετικά αποτελέσματα με αύξηση κερδών κατά 215% το εξάμηνο), Κανάκης, ΙΑΣΩ, ενώ κίνηση – ασανσέρ έχει η Newsphone όλες τις τελευταίες ημέρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.