ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές εισροές για Motor Oil, στην 5η θέση των κεφαλαιοποιήσεων

08:20 - 17 Αυγ 2018 | Αναλύσεις
Σημαντικές εισροές για Motor Oil, στην 5η θέση των κεφαλαιοποιήσεων
Εντυπωσιακό ντεμαράζ έχει κάνει στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή της Motor Oil, με σημαντικές εισροές, ισχυρούς όγκους και τζίρους, με αφορμή την είσοδό της στο δείκτη MSCI Standard Greece.

Μετά το ράλι +7,03% της περασμένης Τρίτης η μετοχή της Motor Oil έκλεισε με άνοδο 3,23% χθες φτάνοντας στα 19,80 ευρώ με όγκο 282 χιλ. τεμάχια και τζίρο 5,3 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά, σε μια συνεδρίαση που καταποντίστηκαν σχεδόν όλα τα blue chips, ενώ o Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,74% κλείνοντας πτωτικά για 6η διαδοχική συνεδρίαση.

Μάλιστα, για πρώτη φορά από τότε που εισήχθη η Motor Oil στο ταμπλό του Χ.Α. (6 Αυγούστου 2001), η κεφαλαιοποίησή της έφτασε στην 5η θέση σε όλο το χρηματιστήριο, υποσκελίζοντας την Εθνική που πλέον έπεσε στην 6η θέση! Πιο αναλυτικά η Motor Oil αποτιμάται στα 2,19 δισ. ευρώ, έναντι 2,17 δισ. ευρώ της Εθνικής!

Η είσοδος της Motor Oil στο δείκτη MSCI Standard Greece στη θέση της Folli Follie, φέρνει σημαντικές εισροές από διεθνή χαρτοφυλάκια που κινούνται με μπούσουλα τη ετυμηγορία οίκων και δεικτών όπως FTSE και MSCI. Χθες στη Motor Oil διακινήθηκαν 336 χιλ. τεμάχια έναντι τζίρου 6,6 εκατ. ευρώ, που είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων πολλών μηνών.

Ήδη οίκοι όπως η Citi και η Wood & Company αντέδρασαν θετικά στην είδηση της εισαγωγής της Motor Oil στον εν λόγω δείκτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood, η στάθμιση της Μotor Oil Hellas στον MSCI Greece θα είναι 7,5%, στον MSCI EM 0,02%, στον MSCI EMEA 0,18% και στον MSCI EME 0,42%. Μάλιστα σημειώνει πως η ΜΟΗ θα είναι η έκτη μεγαλύτερη προσθήκη στον MSCI Emerging Markets παγκοσμίως, ενώ εκτιμά πως οι εισροές ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 140 εκατ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.