ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεφαλαιοποιήσεις: Στην 7η θέση έριξε την Εθνική η Motor Oil

08:30 - 04 Σεπ 2018 | Αναλύσεις
Κεφαλαιοποιήσεις: Στην 7η θέση έριξε την Εθνική η Motor Oil
Αλλαγές στην κορυφή της κατάταξης στις κεφαλαιοποιήσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών λαμβάνουν χώρα τελευταία, λόγω της (νέας) πτώσης των τραπεζικών τίτλων αλλά και των εισροών που έχουν γίνει στις μετοχές των διυλιστηρίων και κυρίως της Motor Oil λόγω του MSCI.

Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η Εθνική Τράπεζα, κατήλθε στην 7η θέση των κεφαλαιοποιήσεων, καθώς την υποσκέλισαν, τόσο τα ΕΛΠΕ που πλέον είναι στην 5η θέση, όσο η Motor Oil που χθες (λόγω της πτώσης της Εθνικής) πλασαρίστηκε στην 6η θέση! Άλλωστε, η Motor Oil ήταν η πρώτη σε κέρδη μετοχή του FTSE 25 το μήνα Αύγουστο, καθώς ενισχύθηκε σε ποσοστό 11,8%.

Τα ΕΛΠΕ πλέον αποτιμώνται στα 2,258 δισ. ευρώ, η Motor Oil στα 2,237 δισ. ευρώ, ενώ η Εθνική κατήλθε στα 2,149 δισ. ευρώ! Μάλιστα, αν συνεχιστεί η πτώση των τραπεζών, ΕΛΠΕ και Motor Oil θα… απειλήσουν και την πρώτη σε αποτίμηση τράπεζα, την Alpha Bank που με κεφαλαιοποίηση 2,369 δισ. ευρώ βρίσκεται στην 4η θέση, πίσω από τις Coca Cola HBC, OTE και ΟΠΑΠ που ηγούνται.

Η μετοχή της Εθνικής έφτασε χθες να υποχωρεί άνω του 8%, όμως στο τέλος έκλεισε με πτώση 4%. Θυμίζουμε πως χθες επανήλθε στο ταμπλό μετά το τριήμερο αποχής λόγω του reverse split 10 προς 1 με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας στα 3 ευρώ από τα 0,30 και τιμή εκκίνησης στα 2,448 ευρώ, ενώ τελικώς έκλεισε στα 2,35 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.