ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Μπαράζ πακέτων και στο... βάθος η φήμη για αποχώρηση Κύριο

08:10 - 06 Σεπ 2018 | Αναλύσεις
ΟΤΕ: Μπαράζ πακέτων και στο... βάθος η φήμη για αποχώρηση
Συνεχίζεται το μπαράζ των πακέτων στη μετοχή του ΟΤΕ, που ειδικά κατά τη διάρκεια του Αυγούστου κυριάρχησαν σ’ όλη την αγορά.

Μέσα στον Αύγουστο, κυρίως στο πρώτο 15ήμερο, άλλαξαν χέρια αρκετά εκατ. τεμάχια, με τη μετοχή να κάνει μακράν το μεγαλύτερο τζίρο στην αγορά, ξεπερνώντας τα 150 εκατ. ευρώ! Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που όλο το Χρηματιστήριο Αθηνών έκανε ημερήσιο τζίρο μόλις 15 έως 25 εκατ. ευρώ την ημέρα!

Και το Σεπτέμβριο όμως έχει ξεκινήσει με ανάλογη ένταση. Στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας διακίνησε τζίρο 17,2 εκατ. ευρώ (ήτοι το 33% όλης της αγοράς), με όγκο 1,56 εκατ. τεμάχια. Την Τρίτη έκανε τζίρο 5 εκατ. ευρώ με όγκο 459 χιλ. μετοχές, ενώ χθες έκανε τζίρο 10,14 εκατ. ευρώ με όγκο 970 χιλ. τεμάχια.

Χθες, πέρασε στο φινάλε και στις δημοπρασίες πακέτο 477.500 μετοχών αξίας 4,99 εκατ. ευρώ. Βεβαίως, είναι ακόμη νωρίς για να βγουν συμπεράσματα σε σχέση με το ποιος «σκουπίζει» τις μετοχές του ΟΤΕ. Όμως, οι φήμες ότι οι Γερμανοί της Deutsche Telekom σχεδιάσουν ή δρομολογούν την αποχώρηση του οργανισμού από το ελληνικό χρηματιστήριο, θεριεύουν εκ νέου.

Θα είναι μεγάλο πλήγμα για το Χρηματιστήριο Αθηνών αν και ο ΟΤΕ βγει από το ταμπλό. Ο ΟΤΕ είναι συνυφασμένος με τη νεότερη ιστορία της αγοράς, ήταν για χρόνια leader, τώρα για χρόνια είναι δεύτερος μετά την Coca Cola HBC, όμως, ουσιαστικά παραμένει… leader, δεδομένου ότι έχει μεγαλύτερη επιρροή στο Γ.Δ. από την εταιρεία αναψυκτικών… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.