ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το έγκλημα Κουτσολιούτσου και το τεράστιο κακό στην αγορά

08:32 - 15 Οκτ 2018 | Αναλύσεις
Το έγκλημα Κουτσολιούτσου και το τεράστιο κακό στην αγορά
Μπορεί το focus για την κακή πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου να εστιάζεται στα δημοσιονομικά, στα προβλήματα των τραπεζών και στη γενικότερη πολιτικοοικονομική αστάθεια, όμως, η αλήθεια είναι ότι τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την… κατάντια της αγοράς, φέρει το… έγκλημα της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Το ανοσιούργημα της οικογένειας Κουτσολιούτσου, έχει βλάψει όχι μόνο το προφίλ της αγοράς, αλλά και εκατοντάδες – αν όχι χιλιάδες – κωδικούς μικροεπενδυτών, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί κάποιοι σε αξιοσέβαστα ποσοστά στη μετοχή, πιστεύοντας ότι… όντως είναι καλή μετοχή, ότι δικαίως είναι μέλος του FTSE 25, αλλά και μέλος του MSCI Greece!

Πάρα πολλοί κωδικοί, έχουν μείνει… ανοικτοί και μετέωροι μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης, Οι αρχές δίνουν παράταση στις ΑΧΕ για το κλείσιμο θέσεων, αλλά αυτό δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά.

Ένα σημαντικό τμήμα επενδυτικών κεφαλαίων έχουν εγκλωβιστεί σ’ αυτή την ιστορία και μοιραία «λείπουν» από την αγορά, όντας παροπλισμένα. Οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι – ή αναγκάζονται – να ρευστοποιήσουν άλλες μετοχές για να ισοσκελίσουν τις απώλειες, οι οποίες σε κάποιους είναι απολύτως οδυνηρές, σε άλλους πιο διαχειρίσιμες.

Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι ακόμη και πολύ ισχυρά χαρτοφυλάκια, δυνατά ονόματα του Χ.Α. έχουν υποστεί πανωλεθρία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ! Εύλογα, αυτό αποτυπώνεται στην αγορά. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.