ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Ξηλώνεται ραγδαία το πουλόβερ-Σε καθεστώς default τα ομόλογα

08:10 - 24 Οκτ 2018 | Αναλύσεις
Folli Follie: Ξηλώνεται ραγδαία το πουλόβερ-Σε καθεστώς default τα ομόλογα
Ραγδαία ξηλώνεται πλέον το… πουλόβερ στην υπόθεση του τεράστιου σκανδάλου της Folli Follie, καθώς μια ημέρα μετά την άρση της προστασίας από τους πιστωτές, με επενδυτές, τράπεζες και προμηθευτές να ετοιμάζονται ακονίζοντας «μαχαίρια», πλέον και τα ομόλογα καθίσταται σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Η ίδια η εταιρεία, η πρώην εισηγμένη Folli Follie με ανακοίνωσή της χθες το βράδυ ακριβώς ένα λεπτό πριν τις 23:00, έκανε γνωστό ότι η οφειλή των 31 εκατ. ευρώ της θυγατρικής της FF Group Finance Luxembourg II SA έχει καταστεί πλέον άμεσα απαιτητή, προ της συμβατικής της λήξης.

Αυτό έγινε λόγω του ότι από τις 17 Οκτωβρίου 2018 υπήρξε καταγγελία από το μοναδικό κάτοχο που είναι το Schuldschein. Η καταγγελία και η άμεση απαίτηση της οφειλής η οποία αποτελεί δανειακή σύμβαση που βασίζεται στο γερμανικό δίκαιο (Schuldschein) πυροδοτεί ντόμινο πιστωτικών γεγονότων.

Παράλληλα, παραδέχεται ότι πλέον έχουν περιέλθει σε καθεστώς «Events of Default» και τα ομόλογα ύψους 249,5 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ελβετικών φράγκων!

Στην επίσημη ανακοίνωση προς το Χ.Α. χθες το βράδυ, η διοίκηση της Folli Follie αναφέρει:

Λόγω του γεγονότος ότι κατέστη πρόωρα ληξιπρόθεσμη και απαιτητή η ως άνω χρηματοοικονομική οφειλή, έχουν λάβει χώρα τα εξής Γεγονότα Παραβίασης (Events of Default):

-Βάσει του όρου 8 (c) των όρων και προϋποθέσεων των Εγγυημένων Ομολόγων CHF 150.000.000 3,25 τοις εκατό λήξεως 2021 εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg II SA· και

-Βάσει του όρου 10 (c) των όρων και προϋποθέσεων των Εγγυημένων Μετατρέψιμων Ομολόγων EUR 249.500.000 1,75 τοις εκατό λήξεως 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.