ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιός αναξιοπιστίας, φήμες και δυσμενείς διαρροές πάνω από την αγορά

09:10 - 02 Νοε 2018 | Αναλύσεις
Ιός αναξιοπιστίας, φήμες και δυσμενείς διαρροές πάνω από την αγορά
Ένα ιδιαιτέρως τοξικό περιβάλλον διαμορφώνεται εσχάτως στην ελληνική αγορά, καθώς υπαρκτά σκάνδαλα με εμπλοκή εισηγμένων εταιρειών ή στελεχών αυτών, δημιουργούν ανατροφοδοτούμενη δυσμενή φημολογία και διαρροές πάσης φύσεως που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και «σκεπάζει» όλη την αγορά.

Νέες φημολογίες για διώξεις επιχειρηματιών ή πρώην ισχυρών τραπεζιτών, σενάρια αποκαλύψεων και νέων σκανδάλων, οδηγούν την αγορά την αγορά σε μια κατάσταση νευρικού κλονισμού και άτακτων ρευστοποιήσεων.

Μια κατάσταση που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει υγιές επενδυτικό κλίμα και όραμα, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν – ακόμη και οι υγιείς δυνάμεις – να βγουν στο προσκήνιο και να διαφοροποιηθούν.

Μετά την ιστορία της Folli Follie, η νέα υπόθεση με τον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου – ασχέτως αν δεν έχει καμιά συμμετοχή η εισηγμένη - ήρθε να μεταγγίσει εκ νέου τον ιό της αναξιοπιστίας πάνω από την αγορά. Μια αγορά πληγωμένη, με άσχημη ψυχολογία που πολύ εύκολα διαταράσσεται προς το χειρότερο, κάτι που φαίνεται από το πόσο εύκολα «μεταγγίζονται» οι συστημικές πωλήσεις στο χρηματιστήριο.

Τέτοιες ήταν οι συνθήκες που επικράτησαν (και) χθες στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αιφνιδίασε αρνητικά όλους τους εμπλεκόμενους, που σε καμιά περίπτωση δεν ανέμεναν τέτοιο σκηνικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση (-3,25%) των τελευταίων δεκατριών μηνών, ενώ έκλεισε κάτω από τις 620 μονάδες, για πρώτη φορά εδώ και είκοσι και πλέον μήνες! Πλέον, αν δεν υπάρξει άμεσα σοβαρή αντίδραση, ο κίνδυνος της απώλειας της ζώνης των 610 – 600 μονάδων είναι ορατός, ειδικά αν υπάρξει «είδηση» που θα δικαιώσει τις… φήμες που αναφέρουμε παραπάνω και έκαναν χθες το γύρο της αγοράς.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:01 - 02 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.