ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεφαλαιοποιήσεις: Ο Μυτιληναίος ξεπέρασε την Εθνική!

09:11 - 15 Νοε 2018 | Αναλύσεις
Κεφαλαιοποιήσεις: Ο Μυτιληναίος ξεπέρασε την Εθνική!
Πραγματική εξαΰλωση των τραπεζικών κεφαλαιοποιήσεων στο ταμπλό του Χ.Α. έλαβε χώρα και χθες, με τον κλάδο να χάνει συνολικά 385 εκατ. ευρώ στο σύνολο αποτίμησης. Συνολικά, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν κεφαλαιοποίηση μόλις 4,67 δισ. ευρώ!

Πρόκειται για μια πραγματική ισοπέδωση, καθώς – θυμίζουμε – στα ιστορικά υψηλά του 2007, η Εθνική είχε φτάσει να αποτιμάται πάνω από 20 δισ. ευρώ, έχοντας ιστορικό υψηλό στα... 47 ευρώ η μετοχή, ενώ η Eurobank είχε φτάσει στην κεφαλαιοποίηση των 10 δισ. ευρώ!

Θυμίζουμε ότι πριν πέντε χρόνια, τον Οκτώβριο του 2013 η Εθνική ήταν η απόλυτη leader του Χ.Α. έχοντας κεφαλαιοποίηση 7,76 δισ. ευρώ, αφήνοντας πίσω την Coca Cola HBC με 7,56 δισ. ευρώ!

Χθες, η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής κατήλθε στα 1,1 δισ. ευρώ, που είναι ιστορικό χαμηλό στη νεότερη ιστορία της, πέφτοντας στη 12η θέση των αποτιμήσεων του ελληνικού χρηματιστηρίου, κάτι που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά, εδώ και πολλές (αλλά πολλές) δεκαετίες!

Την ξεπέρασε χθες, ανεβαίνοντας στην 11η θέση πλέον η Μυτιληναίος που αποτιμάται στα 1,16 δισ. ευρώ που είναι από τα blue chips με ανθεκτική συμπεριφορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πειραιώς έπεσε στην 23η θέση των κεφαλαιοποιήσεων με αποτίμηση 454 εκατ. ευρώ (!!), κάτω από ομίλους όπως ElvalHalcor, Lamda Development, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Aegean Airlines, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.