ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φέσσας: Πότε θα ανέβει το χρηματιστήριο

09:11 - 20 Νοε 2018 | Αναλύσεις
Φέσσας: Πότε θα ανέβει το χρηματιστήριο
«Οι ελληνικές μετοχές είναι υποτιμημένες σε σχέση με αντίστοιχες του εξωτερικού. Όταν ξεδιαλύνει το τοπίο, όταν φτιάξει η ψυχολογία και όταν υπάρξουν πολιτικές που θα είναι φιλικές προς τις επενδύσεις, τότε και το χρηματιστήριο θα ανέβει και οι μετοχές θα πάρουν αυτό που αξίζουν».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, πιο γνωστού ως ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όπου παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία για την Εταιρική Διακυβέρνηση, σε συνεργασία με το ελληνικό χρηματιστήριο και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Με λίγα λόγια, ο κ. Φέσσας, παραδέχεται ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ οριοθετεί ως κεντρικό καταλύτη για το «ξύπνημα» της αγοράς, στην αλλαγή πολιτικής σ’ ό,τι αφορά τις «φιλικές προς τις επενδύσεις πολιτικές», που θα αλλάξουν την ψυχολογία και θα ξεδιαλύνουν το τοπίο.

Συνεχίζοντας ο κ. Φέσσας τόνισε πως «ο ΣΕΒ πρεσβεύει την αναγκαιότητα οι μικρές επιχειρήσεις να γίνουν μεγαλύτερες, οι μεσαίες να γίνουν μεγάλες και οι μεγάλες να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες. Είμαστε κατά της πολυδιάσπασης και του κατακερματισμού της επιχειρηματικής δράσης, όπου, μεταξύ άλλων, δεν μπορούν να εφαρμοστούν κανόνες», συμπλήρωσε ο ίδιος, συνδέοντας αυτή του την παρέμβαση με το σκοπό για τον οποίο έγινε η συνέντευξη Τύπου, ήτοι τους στόχους της Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.