ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα είναι από Ελλάδα το νέο «χτύπημα» του QCM;

09:20 - 29 Νοε 2018 | Αναλύσεις
Θα είναι από Ελλάδα το νέο «χτύπημα» του QCM;
Την προσεχή Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου θα έχουμε το νέο «χτύπημα» τύπου… Folli Follie από το αμερικανικό fund Quintessential Capital Management (QCM), με την αγωνία στις τάξεις των ευρωπαίων αναλυτών και διαχειριστών να είναι στο… κόκκινο.

Και τούτο διότι μετά την τεράστια επιτυχία που έκανε με την υπόθεση της Folli Follie, κάτι καθόλου συνηθισμένο σε παγκόσμιο επίπεδο, το fund σε ειδικό ενημερωτικό που έχει στείλει στους επενδυτές κάνει λόγο για... συναρπαστικά νέα που επιφυλάσσει. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Quintessential Pure Activist Fund, με κεφάλαια 100 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε επενδύσεις ακτιβιστών, κυρίως short θέσεις.

Την προσεχή Δευτέρα λοιπόν, έως τα 2.500 δολάρια φτάνει το εισιτήριο για το γεύμα που θα παραθέσει το fund στη Νέα Υόρκη, όπου ο Gabriel Greco θα ανακοινώσει την... επόμενη «Folli Follie»!

Πρόκειται για την ειδική εκδήλωση «KASE LEARNING: Shorting Conference» που θα γίνει στο συνέδριο επενδυτών στο New York Athletic Club, όπου το παρόν θα δώσουν πλήθος αναλυτές, διαχειριστές, λομπίστες και άλλοι θιασώτες των αγορών.

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις που ετοιμάζονται, το fund έχει δηλώσει ότι πρόκειται για περίπτωση από την ευρωπαϊκή αγορά και ιδιαίτερα από την ελληνική και την ιταλική ή τη νότια ευρωπαϊκή αγορά.

Οι… συνειρμοί και από την ελληνική αγορά είναι έντονοι, για ευνόητους λόγους, όπως έντονες είναι και οι φήμες. Όμως, από την άλλη πλευρά, υπάρχει η άποψη ότι μετά την αποκάλυψη μιας απάτης τόσο μεγάλου μεγέθους, όπως η υπόθεση της Folli Follie, λογικά θα πρέπει να είναι αντίστοιχης ή μεγαλύτερης βαρύτητας περίπτωση. Ο πήχης δηλαδή, έχει ανέβει πολύ ψηλά.

Η υπόθεση της FFG ξεπερνούσε το 1 δισ. ευρώ, άρα τα περιθώρια να είναι από την ελληνική αγορά, είναι… στενά. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι λένε ότι ίσως το 1 δισ. ευρώ αυτή τη φορά να μην αφορά κεφαλαιοποίηση, αλλά ετήσιο τζίρο… Υπάρχουν μια – δύο περιπτώσεις που μπορούν να γίνουν συνειρμοί. Τη Δευτέρα λοιπόν. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.