ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλούσια η ατζέντα της 1ης εβδομάδας του Δεκέμβρη

08:20 - 03 Δεκ 2018 | Αναλύσεις
Πλούσια η ατζέντα της 1ης εβδομάδας του Δεκέμβρη
Πλούσια από εξελίξεις – ειδήσεις αλλά και ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου για το Χ.Α. και τις διεθνείς αγορές, ειδικά μετά την ανακωχή μεταξύ των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Κίνας, που δεσμεύτηκαν να μην υπάρξουν άλλοι δασμοί εντός του προσεχούς τριμήνου.

Κατά τα λοιπά, σήμερα το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην ανακοίνωση του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου QCM, για τη… νέα «Folli Follie» που όπως όλα δείχνουν δε θα είναι από την ελληνική αγορά, κάτι ασφαλώς που θα αποφορτίσει σημαντικά το ευρύτερο κλίμα μεσοπρόθεσμα.

Άλλωστε, τα σενάρια και οι φήμες, είχαν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην ελληνική αγορά, όπως τις μεγάλες πιέσεις στη μετοχή της Intralot την περασμένη εβδομάδα, τη διάψευση του QCM και την αντίδραση της μετοχής που ακολούθησε.

Σήμερα επίσης μετά τη συνεδρίαση θα έχουμε τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Ελλάκτωρ και της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος. Οι ανακοινώσεις της Ελλάκτωρ θα έχουν ενδιαφέρον, καθώς θα είναι τα πρώτα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν μετά την αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος, που έλαβε χώρα στην ιστορική γενική συνέλευση της 25ης Ιουλίου. Μένει να δούμε, τι θα ανακοινωθεί λοιπόν… 

Σήμερα Δευτέρα επίσης είναι προγραμματισμένο το τελευταίο τακτικό Eurogroup του 2018, στο οποίο αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά η μη περικοπή των συντάξεων στην Ελλάδα.

Αύριο Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει την εκτίμηση για το ΑΕΠ του 3ου τριμήνου, ενώ θα συνεδριάσει το Ecofin το οποίο πρόκειται να συζητήσει τα μέτρα για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Επίσης την Τρίτη αναμένεται (εκτός νέου απροόπτου) και η εκδίκαση της υπόθεσης της διαμάχης του ελληνικού δημοσίου με τους μετόχους του Κέκροπα, για το μεγάλο φιλέτο των 250 στρεμμάτων στο Ψυχικό και στα Τουρκοβούνια. Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά θα παρθεί απόφαση. Τέλος, την Τετάρτη θα λάβει χώρα η καθιερωμένη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.