ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντική αντίδραση στον όμιλο Κόκκαλη και δικαίως

09:16 - 04 Δεκ 2018 | Αναλύσεις
Σημαντική αντίδραση στον όμιλο Κόκκαλη και δικαίως
Σε μια αγορά (και μια κοινωνία ευρύτερα) ακραία τοξική και «άρρωστη», όπως η ελληνική, όπου «ανθίζουν» εύκολα κάθε είδους δηλητηριώδεις… δοξασίες, είτε πολιτικού, είτε χρηματιστηριακού, είτε επιχειρηματικού περιεχομένου, είναι μοιραίο να πλήττονται υπολήψεις, ολόκληροι επιχειρηματικοί όμιλοι, μετοχές και επιχειρήσεις.

Θύμα μιας τέτοιας ακραία τοξικής δοξασίας, ήταν την περασμένη εβδομάδα (και όλο το τελευταίο διάστημα) ο όμιλος Κόκκαλη και κυρίως μία εκ των τριών εισηγμένων που διαθέτει, η Intralot.

Οι φημολογίες όλου του τελευταίου διαστήματος είχαν πιέσει πολύ τις μετοχές του ομίλου με αιχμή την Intralot που «έλιωσε», υποχωρώντας – εν μέσω πανικού – σε ποσοστό 26,89% την περασμένη Τετάρτη 28/11 με κλείσιμο στο ιστορικό χαμηλό των 0,3780 ευρώ!

Όμως, η διάψευση του αμερικανικού fund QCM την περασμένη Πέμπτη που τόνισε ευθαρσώς ότι δεν έχει σορτάρει την Intralot και δεν έχει καταπιαστεί με τον όμιλο, έχει δώσει τριήμερο ράλι κοντά στο 40% στη μετοχή! Την Πέμπτη έκλεισε στο +20,37%, την Παρασκευή ενισχύθηκε κατά 7,69% και χθες Δευτέρα +6,73%.

Η μητρική Intracom Holdings που είχε απωλέσει το 18,76% της αξίας της την περασμένη Τετάρτη, κέρδισε 14,73% την Πέμπτη, ενώ χθες έκλεισε στο +8,73%. Πλέον, υπήρξε μερική, έστω ελάχιστη αποκατάσταση στις κεφαλαιοποιήσεις, με της Intralot να διαμορφώνεται στα 82 εκατ. ευρώ και της Intracom στα 31,8 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε πως στον όμιλο Intracom με τις τρεις εισηγμένες εταιρείες και τις άλλες θυγατρικές, απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, άρα εξαρτώνται χιλιάδες οικογένειες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.