ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στοίχημα για την Ευρώπη και το Χ.Α. η σημερινή συνεδρίαση

08:10 - 05 Δεκ 2018 | Αναλύσεις
Στοίχημα για την Ευρώπη και το Χ.Α. η σημερινή συνεδρίαση
Στοίχημα για τις ευρωπαϊκές αγορές και κατ’ επέκταση και το ελληνικό χρηματιστήριο είναι η σημερινή συνεδρίαση, μετά το τρομερό ξεπούλημα που έλαβε χώρα χθες στη Wall Street όπου και οι τρεις δείκτες ξεπέρασαν το 3% στις απώλειες!

Είναι ένα στοίχημα καθώς μένει να δούμε αν θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες «φωνές» και πιο ήπιες αντιδράσεις, σε μια ημέρα μάλιστα που η Wall Street θα παραμείνει κλειστή, λόγω της ημέρας εθνικού πένθους στη μνήμη του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους. Ακριβώς λόγω του ότι η Wall Street θα είναι κλειστή, η ημέρα – πιθανότατα – δεν θα είναι απολύτως αντιπροσωπευτική, όμως, όπως και να ‘χει θα φανερώσει διαθέσεις και αντοχές.

Θυμίζουμε ότι χθες ο Dow Jones έχασε 799,36 μονάδες ή 3,10% κλείνοντας στις 25.027 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 90,31 μονάδες ή 3,24% και ολοκλήρωσε στις 2.700 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 283,09 μονάδες ή 3,80% κλείνοντας στις  7.158 μονάδες.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, μένει να δούμε αν το ελληνικό χρηματιστήριο θα μπορέσει να δείξει αντοχές ώστε να διαφυλάξει την ευρύτερη περιοχή των 650 μονάδων, που θεωρείται κομβική για τη συνέχεια.

Χθες, παρ’ ότι η αγορά προέρχονταν από τριήμερο σοβαρό ράλι, η αγορά έδειξε συμπαγές και ανθεκτικό προφίλ, κρατώντας μάλιστα τη ζώνη ψυχολογίας των 650 μονάδων.

Παράλληλα, μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ συγκριτικά με τη συνεδρίαση της Δευτέρας η αξία συναλλαγών αλλά και οι όγκοι, στοιχείο θετικό ασφαλώς για διορθωτική συνεδρίαση, καθώς πιστοποιήθηκε ότι δεν «σηκώθηκαν» κεφάλαια από την αγορά.

Η αλήθεια είναι πως το Χ.Α. πήγε με ταχύτατους ρυθμούς και μόλις σε τρεις συνεδριάσεις από την περιοχή των 600 μονάδων στη ζώνη των 650 – 660 μονάδων, άρα θα πρέπει να «δέσουν» οι τιμές σε δείκτες και μετοχές και να κλείσουν τα gap. Χθες ο Γ.Δ. έκλεισε στις 656,96 μονάδες με πτώση 0,42%, οπότε μένει να δούμε αν θα αντέξει η ζώνη των 650 μονάδων σήμερα. Πάντως, μετά τα ισχυρότατα βραχυχρόνια κέρδη σε τράπεζες και blue chips, περιθώρια επιπλέον διόρθωσης υπάρχουν. Πάντα μιλώντας σε απολύτως βραχυχρόνιο επίπεδο…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.