ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικό σερί στα ΕΛΠΕ, εν μέσω μπαράζ αναβαθμίσεων

09:19 - 07 Δεκ 2018 | Αναλύσεις
Ανοδικό σερί στα ΕΛΠΕ, εν μέσω μπαράζ αναβαθμίσεων
Έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις έχει συμπληρώσει ο τίτλος των Ελληνικών Πετρελαίων, κλείνοντας μάλιστα χθες, κόντρα στο κλίμα, εκ νέου ανοδικά με κέρδη 0,63% στο υψηλό ημέρας των 7,98 ευρώ. Στη διάρκεια αυτού του ανοδικού 6ημέρου, η μετοχή ενισχύεται πάνω από ένα ευρώ, καθώς ξεκίνησε από τα 6,95 ευρώ στις 28 Νοεμβρίου. Μάλιστα, η μετοχή των ΕΛΠΕ έχει μόνο θετικά κλεισίματα το Δεκέμβριο.

Μετά τα αποτελέσματα ρεκόρ που ανακοίνωσε στο 9μηνο του 2018, έχει ξεκινήσει γαϊτανάκι αναβαθμίσεων, εύλογα. Δεν υπάρχουν άλλωστε πολλοί τέτοιοι όμιλοι στην Ελλάδα, με τέτοιο εκτόπισμα, τέτοιους τζίρους και τέτοια κερδοφορία.

Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας προχώρησε σε αναβάθμιση της μετοχής με τιμή στόχο τα 9 ευρώ από 8,4 ευρώ προηγουμένως, κάνοντας σύσταση αγοράς από συσσώρευση που ήταν η προηγούμενη.

Οπως αναφέρει η IBG, τα ΕΛΠΕ αναμένεται να επωφεληθούν από τη σημαντική αύξηση στη ζήτηση για πετρέλαιο diesel λόγω της νομοθεσίας IMO 2020. Για το σύνολο της χρήσης 2018, οι αναλυτές της ΑΧΕ αναμένουν προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 313 εκατ. ευρώ και 227 εκατ. ευρώ το 2019.

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη έκθεση για τον κλάδο των διυλιστηρίων πανευρωπαϊκά, προχώρησε σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τα ΕΛΠΕ από τα 10 ευρώ στα 11,70 ευρώ διατηρώντας σύσταση αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι οι αναλυτές της HSBC πιστεύουν ότι ο τίτλος έχει προοπτική ανόδου έως και 48% περίπου!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.