ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτιωμένη η τεχνική εικόνα του Χ.Α.

09:04 - 10 Δεκ 2018 | Αναλύσεις
Βελτιωμένη η τεχνική εικόνα του Χ.Α.
Μολονότι κανένας δεν μπορεί να προδικάσει την (επόμενη) κίνηση των αγορών, ειδικά μετά τη νέα μεγάλη πτώση – ξεφόρτωμα – της Wall Street την Παρασκευή, εντούτοις, το Χ.Α., έχει βελτιωμένη τεχνική εικόνα το τελευταίο 10ήμερο.

Το Χ.Α. έχει κέρδη άνω του 7% στις δύο τελευταίες εβδομάδες, έχοντας βελτιώσει σημαντικά την τεχνική του εικόνα.

Όπως σημειώνει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης, «τεχνικά ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε την ανοδική του κίνηση στις 663 μονάδες διορθώνοντας πολύ προσεκτικά στην συνέχεια απορροφώντας και τις βραχυπρόθεσμες κερδισμένες θέσεις έως τις 644 μονάδες.

Είναι ενδεικτικό ότι στην φάση των ρευστοποιήσεων δεν βγήκε μεγάλη προσφορά με αποτέλεσμα τα κλεισίματα να γίνουν αισθητά υψηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά. Από τον Απρίλιο έχει να δει τόση αισιοδοξία στους τεχνικούς δείκτες ο Γενικός Δείκτης».

Ο αναλυτής σημειώνει πως «όλο το σύστημα βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων κινητών μέσων είναι αγορασμένο όπως και ο MACD ενώ οι ταλαντωτές έχουν να δώσουν ακόμα ανοδικό περιθώριο πριν εισέλθουν στην υπερτιμημένη ζώνη. Η άνοδος στις 660 μονάδες έσπασε την πλαγιοκαθοδική αντίσταση που με συνέπεια εγκλώβιζε όσους περίμεναν κάποια διαφυγή από το Μάιο έως και το τέλος Νοεμβρίου».

Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει πως «το ανοδικό περιθώριο έχει αναθεωρηθεί στις 710 μονάδες, ένα όχι και τόσο δύσκολο επίπεδο καθώς οι συναλλαγές καθόδου από εκεί ήταν σχετικά περιορισμένες άρα και οι εγκλωβισμένες θέσεις εύκολα μπορούν να γυρίσουν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.