ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πεντάδα των χωρών με τη μικρότερη συμμετοχή στο ΧΑ

20:29 - 11 Ιαν 2019 | Αναλύσεις
Η πεντάδα των χωρών με τη μικρότερη συμμετοχή στο ΧΑ
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Λίβανος, το Μονακό, το Χονγκ Κονγκ και οι Βερμούδες αποτελούν τις πέντε πρώτες χώρες που είχαν την μικρότερη συμμετοχή στο ελληνικό χρηματιστήριο, τον τελευταίο μήνα του περασμένου έτους. Οι συναλλαγές τους, είτε πρόκειται για αγορά είτε για πώληση μετοχών, περιορίστηκε στο ελάχιστο, δηλαδή, στη μία χρηματιστηριακή συναλλαγή.
Ο reporter ανέλυσε τα στοιχεία του Δεκεμβρίου 2018 του ΧΑ και εντόπισε τις τριάντα χώρες από τις οποίες εκδηλώθηκαν οι περισσότερες χρηματιστηριακές εντολές για το ελληνικό χρηματιστήριο τον περσινό μήνα.
 
Ειδικότερα, με τουλάχιστον δύο συναλλαγές εμφανίστηκαν επενδυτές με έδρα τις εξής χώρες:  Αλβανία, Αυστρία, Ισπανία, τα Παρθένα Νησιά Αγγλίας, τα νησιά Μάρσαλ και το νησί Γκέρνσεϊ. Στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνεται, επίσης  και το Μπελίζ, που είναι μια ανεξάρτητη χώρα της Κεντρικής Αμερικής και βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής. 
 
Από τρεις επενδυτικές μερίδες μέχρι δεκατρείς είχαν οι εξής χώρες: Τσεχία (3 επενδυτ.μερίδες), η Ιρλανδία (3), ο Καναδάς (3), η Τουρκία(4), η Ρουμανία(4), η Αυστρία (4), η Ιταλία (4), η Βουλγαρία(7), η Ελβετία (8), η Λιβερία (10), η Γαλλία (11), η Γερμανία (13).
 
Οι χώρες με τις περισσότερες επενδυτικές μερίδες  ήταν η Κύπρος με 477 και ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με 62, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν οι ΗΠΑ με 32 μερίδες. 
 
Νικολέτα Αυλωνίτη
Τελευταία τροποποίηση στις 20:39 - 11 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.